• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Tenen - eksteroog - Hamerteen - ...

Tenen - eksteroog - Hamerteen - ...

Pijn aan de voeten door hallux valgus, hielspoor, doorgezakte voeten ... 

Omdat er zoveel verschillende soorten van problemen kunnen ontstaan aan de voeten, is het ook belangrijk dat u het juiste hulpmiddel gebruikt om u weer te doen genezen. Klachten van de voeten kunnen een gevolg hebben op het gehele lichaam en u daarom ook volledig uit balans krijgen, waardoor er dan weer klachten elders ontstaan.

De juiste inlegzolen, teenspreider of teenbeschermer, zal u al gauw afhelpen van pijnlijke voetzolen, tintelende voeten of gewoon een ondefinieerbare pijn aan de onderkant van de voet.

Doordat u minder of zelfs helemaal geen pijnlijke benen meer hebt, zal u veel mobieler zijn en daardoor gaan andere klachten ook verminderen zoals bijvoorbeeld koude voeten doordat de bloedcirculatie gestimuleerd wordt.

Klachten zoals bijvoorbeeld pijnlijke tenen, hielspoor, artrose, ontstoken achillespees, slijmbeursontsteking, hallux valgus, e.d. moeten uiteraard grondig aangepakt worden zodat u weer helemaal vrij bent om te kunnen bewegen. In sommige gevallen wanneer de klachten niet verbeteren, dient u een arts te raadplegen.

U behandelend arts zal u in vele gevallen ook een teen- of voetbescherming (orthese) aanbevelen.

Maar ook mensen met artrose, fibromyalgie of vergroeide tenen zullen met een zachte polymergel de tenen en voeten kunnen beschermen waardoor deze kunnen genezen of waardoor de druk verlegd wordt en de pijn al snel zal verdwijnen.

Een orthese in combinatie met medicatie, oefeningen en/of een zalf, zal uw ontsteking of pijn in de benen snel verdwijnen.

Een bult ter hoogte van het gewricht van de grote teen

De meeste van de menselijke gewrichten zitten vlak onder de huid en zijn daardoor dus ook gevoelig voor druk van buitenaf.
We hebben ons skelet en gewrichten nodig om te kunnen bewegen. Rond de gewrichten zitten pezen die soepel over de gewrichten moeten kunnen schuiven. Hiervoor heeft het menselijk lichaam een soort van zakje ontwikkeld gevuld met een slijmerig vocht, dit zakje heet een slijmbeurs en bevindt zich tussen de pezen en het gewricht.

Als er een irritatie/ontsteking op de slijmbeurs ontstaat, spreekt men van een bursitis.

Wanneer een knobbel ter hoogte van de grote teen gaat ontsteken, heeft men het in de volksmond gemakkelijk over een hallux valgus, maar in feite is het een bursitis van dit gewricht.

Zo'n ontsteking aan de voet, kan veroorzaakt worden door een constante wrijving (bijvoorbeeld door te smalle, hoge of te kleine schoenen).

Als het om een lichtere vorm van ontsteking gaat, bestaat de kans dat je de pijn erg gemakkelijk kan oplossen door de knobbel te beschermen met een siliconen kapje.

Wat is een hallux Valgus dan eigenlijk?

Bij een vergroeiing van de (dikwijls grote) teen kan een hallux Valgus ontstaan, een bult aan de zijkant van de voet ter hoogte van de grote teen. Vaak is dit erfelijk en wordt het van moeder op (meestal) dochter overgedragen.
De grote teen gaat naar binnen groeien (richting andere tenen van dezelfde voet), het gewricht duwt steeds meer naar buiten waardoor de overige tenen alsmaar minder plaats krijgen en kunnen op de duur overliggend op en onder elkaar gaan (mis)groeien. Dit laatste is uiteraard een gevolg van een hallux valgus waar niet onmiddellijk bij werd opgetreden, maar er zijn apparaten en mogelijkheden die dit probleem efficiënt kunnen aanpakken.
Eveneens in dit geval kan men andere klachten krijgen zoals hamertenen.

Een teen die buitenwaarts groeit, dus weg van de tenen van dezelfde voet, heet een Hallux Varus. Een minder voorkomend probleem, doch ook zeer lastig!

De vergroeiing heet dus Hallux Valgus, de pijn die erdoor kan veroorzaakt worden is een ontsteking of bursitits.

Gelukkig zijn niet alle klachten zijn even ernstig! De meeste mensen hebben een lichte vorm van hallux valgus, deze is niet storend, gaat niet ontsteken en daar valt dus prima mee te leven zonder in te grijpen!

Gevolgen van een hallux Valgus

Helaas kunnen problemen aan de voeten tot bijzonder grote en vooral nare gevolgen zorgen!

Doordat je anders gaat stappen en bewegen, heeft dit rechtstreeks gevolgen op de rest van je lichaam. Je zal misschien je andere voet gaan overbelasten, maar de enkels, knieën, heupen en rug zijn de voornaamste "opvangers" bij dergelijke veranderingen in het lichaam en moeten dus ten alle tijden vermeden worden! 

Als deze bult aan je voet teveel wrijving krijgt of overbelast wordt, zal het gewricht hierdoor problemen krijgen, maar ook de huid kan grote irritaties ontwikkelen. Hardnekkige eelt, eeltpitten (eksterogen), tot zelfs openliggende wonden (bijvoorbeeld beginnend met blaren) zijn geen uitzonderingen.
Met een hallux valgus nachtapparaat kan men deze vergroeiïng vertragen of zelfs in sommige gevallen tegengaan.

Het spreekt voor zich dat dit een erg pijnlijke aandoening kan zijn en daarom is het noodzakelijk dit (indien mogelijk) te vermijden.

Conclusie

Een hallux Valgus is een vergroeiing van het gewricht waarbij de grote teen naar buiten toe wijst (lateraal), maar het middenvoetsbeentje van de grote teen wijst naar binnen (mediaal).

Naast erfelijkheid, is het ook mogelijk dat een hallux valgus veroorzaakt wordt door het dragen van hoge hakken of schoenen met smalle punten.

In eerste instantie kan een siliconen teenspreider of een siliconen beschermer ingrijpen, maar in een verdere fase kunnen nachtapparaten een oplossing bieden.

Steunzolen zijn zeker ook aan te raden en zullen je voeten ten allen tijden een grote dienst bewijzen.

Het wondere materiaal van siliconen!

Gun niet enkel jezelf rust, gun het ook aan je voeten en tenen. Een constante druk op je tenen, steeds op dezelfde plaats heeft een zodanig effect dat er een eeltpit kan groeien. Een likdoorn. Men noemt het niet voor niks een "doorn" want zo pijn doet het op den duur, alsof er een doorn in je huid prikt, maar dan wel de hele tijd!

Een podoloog of pedicuur kan deze eeltpit er wel uitsnijden en frezen, maar als de druk op dezelfde plaats niet wodt weggenomen, zal de likdoorn, of eksteroog steeds weer terugkomen.

Door de druk weg te nemen, dit kan door andere schoenen te dragen, maar ook door gewoon een siliconen bescherming over de pijnlijke plaatsen te zetten, zal de eeltpit en dus ook de pijn vanzelf verdwijnen, meer nog, voorgoed verdwijnen!

Het is voldoende om deze pijnlijke plek te bedekken met een siliconen bescherming waardoor niet enkel de pijn zal verdwijn, maar het eksteroog (likdoorn) eveneens!

Siliconen hulpstukjes in alle maten en vormen!

Een hallux valgus, een hamerteen, een onderliggende teen of eentje dat er bovenop groeit. Het zijn allemaal herkenbare problemen waar we dikwijls gewoon mee leren leven en de pijn maar wat verbijten.

En dat is nergens voor nodig! In tegendeel, het is zelfs aan te raden in te grijpen voordat het verder gaat, of ingrijpen om de vergroeiing te vertragen, ingrijpen om verder pijnlijke gevolgen te vermijden, maar vooral ingrijpen om gewoon verder te kunnen stappen zoals nooit tevoren!

Voor iedere kwaal is er wel een vormpje dat je veel ellende kan besparen.
Het leuke is dat een siliconen teenstukje als heel aangenaam wordt ervaren en dat het erg lang meegaat.

Een doorgezakte voet heeft een gevolg op de tenen, de metatarsalen (voetbeentjes) gaan verder uit elkaar liggen, waardoor er meer speling komt tussen de tenen. De tenen gaan willekeurig groeien, en bezorgen veel last. Als een grote teen wat extra ruimte krijgt, gaat deze zich dikwijls eerst naar buiten keren en dan weer naar binnen, met een grote bult aan de binnenzijde (mediaal) van de voet. Het speelt zich natuurlijk allemaal af in het gewricht, maar eerst is het vooral zichtbaar door de richting waar de grote teen naar wijst. Plots wijst de teen niet meer naar voren maar naar de andere tenen van dezelfde voet!!! Hoog tijd om in te grijpen dan!
Een teenspreider is in dit geval zeker niet overbodig en kan in eerste instantie gebruikt worden. Je kan met een siliconen hulpstukje geen kwaad doen, in tegendeel, het gaat ervoor zorgen dat je evenwicht weer in balans geraakt. Je loopt terug hoe het zou moeten zijn omdat je geen pijn meer hebt aan een bepaalde voet en daardoor veel meer de andere voet gaat belasten (en daardoor ook de rest van het lichaam).

Twijfel niet langer!

Verwen je voeten en dus ook je hele zelf met een comfortabel siliconen hulpstukje. Het zal je leven veranderen!
Neem je toekomst in eigen handen en pak dat hielspoor efficiënt aan, of die branderige voeten, of je hamerteen en zelfs die pijnlijke halux valgus!