• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Skisokken of Skikousen

Skisokken of skikousen lijkt wel het minst belangrijke onderdeel van een goede skiuitrusting, niets is minder waar. Natte, koude of pijnlijke voeten of benen kunnen je winterpret snel bederven.
Merken
Sockwell Ski Medium skisokken voor mannen
De Sockwell Ski Medium skisokken zijn vervaardigd van de fijnste natuurlijke materialen zoals merino...
€29,95
- +
Sockwell Ski Medium skisokken voor vrouwen
De Sockwell Ski Medium skisokken zijn vervaardigd van de fijnste natuurlijke materialen zoals merino...
€29,95
- +

Skisokken of Skikousen

Het waarom van skisokken of skikousen

In het winterseizoen gaan we weer massaal richting de skioorden. Niets zo zalig als een dagje lekker skiën, zeker als het weer wat mee zit. Als je over de piste glijdt moet je goed beschermd zijn. Je wil graag dat je voeten en tenen droog en warm blijven, maar ook comfortabel zitten, anders is de winterpret er al gauw af… Met de juiste skisokken sta je een stuk comfortabeler op de ski’s

Onze voeten zitten de ganse dag ingepakt in nauwsluitende schoenen, vanzelfsprekend is het dan belangrijk dat we ze goed inpakken, maar ook dat ze voldoende ventileren en tegelijk ook isoleren.

Temperatuurregeling van de voeten

In de bergen is het koud, dus willen we zeker zijn dat we geen koude voeten gaan hebben tijdens het skiën. Anderzijds willen we geen zweetvoeten krijgen omdat het te warm is in onze schoenen of botten. De Skisokken lijken misschien het minst belangrijke onderdeel van de totale skiuitrusting, niks blijkt minder waar te zijn.

De combinatie van merinowol, alpaca en bamboe is de ideale combinatie voor een goede isolatie van de voet. De specifieke merinowol kriebelt niet, is zacht en blijft langer fris ruiken. De combinatie van wol en alpaca zorgt voor een aangenaam warm effect. De bamboe zorgt voor een vochtregulerende functie. De voeten blijven dus én warm én droog. Met normale sokken of kousen krijg je gegarandeerd natte voeten en bijgevolg dan weer koude voeten. Een uitgebalanceerde combinatie van wol, alpaca en bamboe zorgt voor een perfecte balans tussen warmte en vochtregulatie. Hiermee zijn ineens ook de onaangename zweetgeurtjes verleden tijd.

Zitcomfort

De juiste maat is cruciaal, wanneer de kous te klein is zal deze een onaangenaam drukkend gevoel geven, wanneer ze te groot zijn gaan ze schuiven of zakken ze af waarbij allerlei onaangename schuurplekken kunnen ontstaan. Zorg er dus voor dat je zeker de juiste maat hebt. Een goede skisok is een minimale investering voor gegarandeerd skiplezier.

Naden Skisokken moeten comfortabel zitten om de ganse dag zonder irritaties door te komen. Niets zo vervelend als een naad van een sok of kous welke tegen je voet aandrukt of schuurt. Zorg er dus voor dat je steeds naadloze sokken neemt.

De dikte van de sok speelt ook een rol. Bij het skiën worden specifieke drukpunten zoals het scheenbeen, de hiel en de bovenkant van de voet extra belast zodat er ook hier irritatie kan optreden. Skisokken moeten dus steeds een extra dikke laag hebben ter hoogte van het scheenbeen, hiel en de bovenkant van de voet. Alleen zo zorg je dat de wrijving zorgvuldig opgevangen en weggewerkt wordt.

De lengte van de kous is best tot net onder de knie. Je skisok moet minimaal boven de schacht van je skischoen of skibot  uit komen. Indien de kousen stoppen in de skischoen zal dit gegarandeerd tot irritatie leiden en mogelijks zelfs wonden ter hoogte van het scheenbeen.

Druk op de benen. Een goede skisok biedt een gelijk verdeelde druk die als aangenaam niet irriterend ervaren wordt. Voor je de piste opgaat is het dus aan te bevelen nieuwe skisokken thuis even een dagje aan te doen om te kijken of ze goed zitten en zeker niet irriteren, los zitten, of net te veel afspannen.