• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Voeten - Voetbescherming - Ondersteuning - Benen

Voeten - Voetbescherming - Ondersteuning - Benen

Voetpijn (hallux valgus, hielspoor ...)

10 tenen aan iedere voet, dat zijn dus minstens 20 mogelijke problemen … wees de pijn voor en pak deze problemen tijdig aan!

Er bestaan vele aandoeningen die we allemaal aan onze voeten en tenen kunnen krijgen. Voor veel van die kwalen bestaan er, soms lijken het wel, wondermiddeltjes die ons helpen om van de pijn af te komen.
Onze voeten en benen dragen ons een hele dag door. Ze laten ons toe ook dingen in onze handen, armen of op onze rug te dragen, en ook dat moeten onze voeten en benen mee dragen voor ons. Je moet op je benen en voeten kunnen rekenen. Ze brengen ons als eerste naar het ontbijt en als laatste weer naar bed. Ze moeten goed werken en daarom verdienen ze ook een goede behandeling.

Pijnlijke voeten door vele verschillende redenen

Vaak bestaan er simpele oplossingen voor lastige problemen. Hieronder maakten we een lijstje van de meest voorkomende klachten bij de onderbenen en voeten;

·         Platvoeten

·         Holvoeten

·         Onverklaarbaar pijnlijke voeten

·         Gezwollen onderbenen

·         Ontstoken of vergroeide tenen

·         Hallux valgus

·         Hallux rigidus (stijve teen)

·         Doorgezakte voeten

·         Problemen met de voorvoeten (metatarsalgie)

·         Mensen met reuma of diabetisch

·         Extra gevoelige voeten

·         Hielspoor - Fasciitis plantaris

·         Ontstoken achillespezen

·         Tintelende voeten,

·         Likdoorns

·         Hamertenen

·         Hielpijn

Voor al de bovenstaande klachten kunnen in 95% van de gevallen (prefab)steunzolen heel veel soelaas brengen. Maar ook patiënten met fibromyalgie kunnen veel pijn hebben aan hun voeten en hiervoor bestaan ook allerlei mogelijkheden om hen te verlossen van deze pijnen.

Na of tijdens een revalidatie

Bent u immobiel of beperkt in uw bewegingsvrijheid door bijvoorbeeld een revalidatie na een operatie of ongeval, ook dan bestaan er vele hulpmiddelen die u toch weer op de been krijgen zoals voorheen.

Hallux Valgus

Een siliconen bescherming, of een nachtspalk voor een bunion (ontsteking en/of vergroeiing ter hoogte van het gewricht van de grote teen) kan u weer doen bewegen.
Het is net die beweging die zo belangrijk kan zijn voor de genezing! (geen overbelasting natuurlijk!)
Heel vaak zien we mensen verzeilen in een negatief gedragspatroon met steeds slechter wordende resultaten. Je hebt pijn bij het bewegen, dus beweeg je minder, maar door minder te bewegen word je stijver en door stijver te worden, gaat bewegen nog meer pijn doen, waardoor je nog minder gaat bewegen …. Een heel verkeerde evolutie!!
Vandaar, bewegen is dus écht het medicijn om een beetje actief te kunnen blijven.

Lage rugpijn

Misschien denk je niet onmiddellijk aan (prefab)steunzolen wanneer je lage rugpijn hebt, maar toch kan hierin de sleutel tot het antwoord liggen.
Een goede ondersteuning, biedt stabiliteit aan het ganse lichaam waardoor de rug zeker ook niet meer overbelast wordt.

Pijn is een breed begrip, maar komt telkens op hetzelfde neer

Pijn is een indicatie van het lichaam dat ons vertelt dat er iets niet goed gaat, hier moeten we naar luisteren en er ook een gevolg aan geven. Met soms hele kleine veranderingen, maken we af en toe een wereld van verschil!

Je kan meer doen dan je zelf denkt!

Voor hielspoor kan je speciaal ontlastende zolen dragen, voor rugklachten dan weer extra schokdempende, voor eeltpitten zijn er silliconen hulpmiddeltjes die niet enkel de pijn doen verdwijnen, maar ook de likdoorn zelf, bij een hallux valgus kan je een nachtspalkje dragen om je tenen in een andere positie te zetten en het vergroeien tegen te gaan, maar bij een hallux valgus die ontstoken is bestaan er weer zachte siliconen beschermers. 

Maar voor een slechte bloedsomloop, voor vermoeide onderbenen, tijdens het langs rechtstaan of reizen ... kan je dan weer steunkousen dragen. 

Tal van redenen om wel steunkousen te dragen

U kunt misschien dadelijk motiveren waarom u geen steunkousen wil dragen, toch zal geen enkele reden opwegen tegen de vele voordelen die u hebt bij het wel gebruiken van compressiekousen.

“Waarom steunkousen dragen?” zal u zich misschien afvragen? “Ik ben er nog veel te jong voor!”

Helaas staat op het dragen van steunkousen geen leeftijd, het is gewoon erg belangrijk dat we goed naar ons lichaam “luisteren” en hier ook een gevolg aan geven.

Een slechte doorbloeding, vocht vasthouden, erfelijkheid, vermoeide benen bij het lang staan zijn maar enkele aandoeningen die zowel bij jong als oud kunnen voorkomen.

Wat doen steunkousen eigenlijk?

Vochtophoping gebeurt ook mij jonge mensen. Dit is vocht dat zich tussen de cellen bevindt (intercellulair), met de juiste druk (drukkousen dus) zal dit vocht geduwd worden naar het lymfevat om zo uit het lichaam verwijderd te worden (intravasaal). Compressiekousen ondersteunen de kuitspierpomp dus optimaal.

De compressie op de benen zorgt er ook voor dat de bloedcirculatie bevorderd wordt. Hierdoor gaan de spieren minder vlug vermoeid geraken en een potentiële kans op spierschade gaat aanzienlijk verminderen. Dit is meteen de hoofdreden waarom sporters gebruiken maken van steunkousen.

Een betere bloeddoorstroming reinigt de bloedvaten, houdt de aders gezond en spataders krijgen veel minder de kans.
Daarnaast zal een betere bloedcirculatie het lichaam overal van zuurstof voorzien, waardoor je jezelf veel fitter zal voelen.

 

Hallux Valgus