• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Onze sterkte! Op maat gemaakte orthopedische steunzolen aan huis geleverd!

Iedere voet is verschillend en alle afdrukken zijn anders. De zolen van linker en rechter voet kunnen dus van elkaar afwijken. Daarom zijn écht op maat gemaakte steunzolen heel erg belangrijk! En dat is nu net onze sterkte!
Merken
Steunzolen op maat
Steunzolen zijn vaak dé oplossing om problemen aan de voeten op te lossen, maar ook klachten van ho...
€--,--
- +

Onze sterkte! Op maat gemaakte orthopedische steunzolen aan huis geleverd!

             ORTHOPEDISCHE STEUNZOLEN
                     ONZE SPECIALITEIT

Waarom bieden wij de beste steunzolen?

Wij hebben in de eerste plaats het voorrecht gehad om jarenlange ervaring te mogen opdoen bij vooraanstaande specialisten en orthopedisten gespecialiseerd in voetproblemen.

Geen enkel voetprobleem is ons dus onbekend.
Omdat we zo overtuigt zijn dat we iedereen kunnen helpen, zullen we het ook niet nalaten om te blijven zoeken naar een oplossing voor elk probleem.

Wij luisteren naar onze patiënten, maken er tijd voor en zullen ons er altijd van vergewissen dat we het probleem of de vraag goed hebben begrepen zodat we een accurate en effectieve oplossing kunnen aanbieden die gegarandeerd onze klanten tevreden kan stellen en vooral de klachten en de pijnlijke problemen uit de wereld kunnen helpen. Dàt maakt het verschil!

Doordat we zo gepassioneerd zijn door ons vak, hebben we een team dat gedreven de voetproblemen van onze patiënten individueel gaat analyseren en de klachten doeltreffend gaat kanaliseren. Hierdoor krijgt elke persoon een topbehandeling en mag je dan ook een uitermate goed afgewerkt en een perfect op maat gemaakt product verwachten.

Door de erg gemakkelijke afdruk die je zonder problemen zelf thuis kan nemen, hoef je niet naar de dokter te gaan waar je eerst een afspraak moet voor maken, lang moet wachten en daarna uiteraard ook moet betalen.

Het blauwdrukvel (afdruk papier) dat wij opsturen, laat je toe om op een geavanceerde manier te werken zodat je snel, gemakkelijk en heel precies een statische voetafdruk te maken. Dit papier stuur je ons terug op, wij geven hiervoor een gefrankeerde enveloppe. 
Dan kan ons werk beginnen:

 1. Analyseren van de voetafdrukken
 2. Kanaliseren van het probleem en de klachten
 3. Oplossingen bedenken (welk materiaal is het beste, welke ondersteuning heeft de patiënt nodig, enz.)
 4. Opdracht doorgeven aan ons werkatelier
 5. Eindproduct evalueren
 6. De perfect op maat gemaakte steunzolen opsturen
 7. Opvolging van de patiënt (telefonisch of per mail)

Wat maakt onze steunzolen nóg beter dan andere?

In ons werkatelier wordt er gewerkt aan de steunzolen. Zij worden "geschuurd en geslepen" totdat ze de juiste vorm krijgen.
Op deze manier is elke steunzool precies aanpassend voor elke voet en effectief voor ieder individueel probleem.

Maar heel vaak worden er ook steunzolen "geplakt en opgebouwd" en verkocht als medische op maat gemaakte steunzolen. Dit zijn stukjes materiaal die op de zolen worden geplakt, maar die reeds een bepaalde vorm hebben. Deze vorm niet niet 100 % gelijk aan de afdruk van de voeten. Dit zijn daarom niet op maat gemaakte steunzolen, maar eerder op maat geplakte steunzolen.
Bij prefab steunzolen wordt dit plakken en opbouwen ook gedaan. Voor minder ernstige klachten zijn prefab zolen dus zeer zeker ook aan te raden, daarom dat wij ze bij Capablis ook graag aanbieden.
Maar een werkelijk op maat gemaakt model, is bij Capablis ook wel degelijk een op maat gemaakte steunzool!

Verschil tussen prefab steunzolen en op maat gemaakte steunzolen?

Steunzolen zijn verschillend op vele manieren; 

 • ze worden anders gefabriceerd
 • ze hebben andere functies
 • ze bestaan uit andere materialen
 • ze hebben hebben andere vormen
 • ze komen in verschillende diktes
 • ze zijn niet allemaal even lang
 • ...

Soms gaat het om inlegzolen die het lichaam moeten corrigeren, maar soms gaat het om steunzolen die enkel moeten ondersteunen
Mogelijk moeten de steunzolen een ontsteking helpen genezen zoals bijvoorbeeld bij hielspoor. 

Maar het wezenlijke verschil tussen beide soorten van ondersteuning voor het lichaam ligt hem hierin:

Steunzolen op maat:
Zijn specifiek gemaakt voor iedere voet apart en voor gericht naar het verhelpen van een lichamelijke klacht.
De beste steunzolen zijn dan ook altijd specifiek op maat gemaakt aan de hand van schuren en slijpen

Prefab steunzolen:
Zijn al op voorhand door de fabrikant gemaakt voor een specifiek probleem, maar dus niet gericht naar een specifieke voet.
Zij pakken problemen globaal aan en kunnen erg efficiënt zijn wanneer de problemen niet van een ernstige aard zijn.

Wetenschappelijke onderzoeken leverden resultaten

Na verschillende wetenschappelijke onderzoeken, kon men een duidelijke tendens zien en werd het mogelijk om de voeten en aandoeningen in grote groepen onder te verdelen.
Iedere voet is wel uniek, maar toch stelde men vast dat elke zelfde aandoening op een gelijkaardige manier kan worden vermeden of moet worden aangepakt.
Door deze onderzoeken kon men  “gemiddelde” steunzolen per aandoening beginnen ontwikkelen.
Zo zijn er nu hele doeltreffende prefab steunzolen voor platvoeten, holvoeten, spreidvoeten, voeten met hielspoor of pijn aan de achtervoet en ga zo maar verder. We kunnen dus stellen dat er om bepaalde klachten zeker een algemene gemiddelde zool kan worden gebruikt.

Toch kunnen de klachten van die aard zijn, dat het niet (meer) voldoende is om prefab steunzolen te gebruiken en dan is het nodig om orthopedische en medische steunzolen op maat te laten maken.

Heb je speciale schoenen nodig om steunzolen in te dragen?

Uiteraard is het zeker belangrijk dat je goede schoenen draagt. Liefst met een wat stevigere achterkant zodat je voet een beetje ondersteunt en begeleidt kan afwikkelen.
Maar de schoenen hoeven zelf niet specifiek schoenen voor steunzolen te zijn, of zelfs orthopedische schoenen.

In principe kan je stellen dat een degelijke wat plattere schoen, waarin de tenen voldoende ruimte krijgen, geschikt zijn voor elke voet. Hoge hakken zijn dus eigenlijk niet aan te raden, maar mist een gezonde afwisseling met minder hoog schoeisel moet je ze zeker niet allemaal gaan vervangen!

Maar iedere hardloper, wandelaar of mensen die lang op de benen moeten staan, zullen beamen dat een goede (loop)schoenen geen overbodige luxe zijn.

Handig om weten is dat er in vele schoenen de zolen gemakkelijk kunnen worden uitgehaald. Zo kan je deze heel eenvoudig vervangen door prefab steunzolen of steunzolen op maat gemaakt. Dan kun je al veel plaats winnen.

Combinatie van de juiste inlegzolen (steunzolen) en de juiste schoenen

Wanneer je een “gezonde” schoen met de juiste inlegzolen combineert, zal je merken dat het lichaam hier zeer positief op reageert. Je bent veel minder vlug moe, het vermoeide gevoel in de benen en voeten is volledig weg, rugklachten verdwijnen, de bloedcirculatie wordt bevorderd wat weer vele andere positieve effecten heeft.
Er zijn bijzonder veel lichamelijke klachten die je met het dragen van de juiste schoenen en de juiste steunzolen helemaal kan weg krijgen.

Klachten ter hoogte van de enkels, knieën, of in de rug, schouders, nek, zelfs hoofd en concentratie kunnen allemaal verbeteren door het dragen van de juiste steunzolen. Zij duwen als het ware de voeten, de fundamenten van het lichaam in de juiste positie waardoor de rest van het lichaam ook goed komt te staan. De zolen vangen de schokken op die het lichaam zelf niet meer moet absorberen waardoor elke stap een aangename beweging wordt, terwijl men in andere gevallen misschien iedere keer een schok door het hoofd voelt gaan.

De ontlasting die inlegzolen kunnen bieden bij hielklachten is van onmeetbaar belang. Een ontsteking zal pas genezen wanneer er rust op de desbetreffende plaats komt en dàt kan door uitsparingen in de zolen te creëren. Hierdoor kan de patiënt nog wel op zijn voeten staan, behalve precies op dat ene plekje waar de ontsteking is, steunt de voet niet meer. De pijn gaat er onmiddellijk door verminderen en de ontsteking kan beginnen genezen.
Je zal terug op een normale manier kunnen stappen, waardoor je de rest van het lichaam niet meer moet overbelasten en er misschien elders klachten zou door krijgen.

Pijn in de voorvoet, ook wel metatarsalgie genoemd, kan verschillende oorzaken hebben. Toch is er in vele gevallen maar 1 oplossing, de voetboog zachtjes terug in de originele vorm terugbrengen. Dit kan door een bultje (pelotte) onderaan op de zool te plaatsen, die de patiënt onmiddellijke verademing biedt. Vanaf dat moment kan de eventuele ontsteking beginnen genezen. Geknelde zenuwen hebben weer plaats en de voeten doen geen pijn meer.
Er wordt aangeraden de zolen te blijven dragen want zodra je opnieuw zonder het bultje onderaan gaat stappen, zal de voetboog niet meer voldoende gevormd en ondersteund worden. (uiteraard kan je afwisselen met eens een keer wel de inlegzolen te gebruiken en ook eens zonder de inlegzolen) Zodra de pijn terug optreed, dient men de zolen weer opnieuw frequenter te dragen.

Als een voet niet goed gepositioneerd is, zal het enkelgewricht ook niet goed gepositioneerd zijn, de knie eveneens niet, de heup heeft hier ook gevolgen van, de rug kan dit voelen, alsook de schouders en nek en dit kan uitstralen tot in het hoofd. Dit alles draait om een goede, gezonde start en dan moeten we gaan naar de basis van het lichaam …    onze voeten!

Het is belangrijk dat we kritisch blijven, nuttig om ons goed te laten informeren en dan het juiste oordeel te vellen. In dit geval is het de enige correcte beslissing dat steunzolen nuttig zijn voor het hele lichaam van iedereen.

Inlegzolen, steunzolen, kleine opvullingen onder voet die het verschil maken

Steunzolen zijn zolen die de voeten steunen. Het woord zegt het zelf. Hoe beter de voeten ondersteund worden, hoe beter het lichaam hierop zal reageren.

het zijn allemaal belangrijke dingen die de druk op de voetzool verdelen. Hoe beter de druk verdeelt is, hoe beter voor het ganse lichaam.

Het klinkt ook logisch dat je last zal krijgen van je voeten wanneer je bijvoorbeeld enkel op je hielen en voorvoeten steunt. Dat is vermoeiend en pijnlijk na verloop van tijd. Als je de volledige voetholtes opvult met een hiervoor speciaal ontworpen zool, zal je op je volledige voetzool kunnen steunen en je lichaamsgewicht dus veel beter verdelen. Het spreekt voor zich dat dit veel aangenamer en vooral ook gezonder is.

Een goede ondersteuning, is een goede basis en dus een goed fundament.

Terug naar boven