• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Zwangerschapskousen

Preventief is het verstandig om een steunpanty te dragen tijdens de zwangerschap. Een vrouwelijk lichaam kan in die periode alle hulp gebruiken om alles zo comfortabel mogelijk te maken.
Merken
Geslacht
Type kous
Drukklasse
VenoTrain Act Sheer Elegance zwangerschapspanty 140den
De VenoTrain Act sheer elegance 140denier panty is een modieuze en elegante steunkous, aangewezen b...
€--,--
- +

Zwangerschapskousen

ZWANGERSCHAPSPANTY

Omdat het vrouwelijk lichaam en dus ook de bloedvaten tijdens de zwangerschap danig veel veranderen, is het belangrijk om steunkousen te dragen zodat de benen gezond blijven tijdens de zwangerschap maar ook erna.

ADERS TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

Het zwangerschapshormoon heeft een negatieve invloed op de aderwanden. Deze worden soepeler, waardoor de aders groter worden omdat het lichaam 20% meer bloed moet transporteren, maar deze bredere bloedvaten bemoeilijken de terugkeer van het bloed uit de onderbenen weer naar het hart.
Bovendien neemt de mobiliteit tijdens de zwangerschap af, wat de bloedsomloop niet ten goede komt.

BEWEGING TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

Naarmate de zwangerschap vordert, zal bewegen steeds moeilijker worden, waardoor ook de doorstroming van het bloed zal verminderen. Een rechtstreeks gevolg is (pijnlijke) gezwollen enkels of onderbenen.
De spierpomp zal minder werken waardoor een kramp in benen en voeten kan optreden, maar het gevoel van vermoeide benen en zeker zware benen zal niet uitgesloten kunnen worden.
Oedeem, vocht ophoping en krampen zijn bij een zwangerschap dan ook meer dan waarschijnlijk.

Eveneens in dit geval zal een compressie op de benen van buitenaf door middel van wel of niet medische steunkousen onmiddellijk resultaat geven waardoor het vermoeide gevoel totaal zal wegebben. Je voelt je dadelijk weer fitter en het bewegen zal bijzonder veel soepeler gaan. 

POSITIE VAN HET BEKKEN TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

Door de veranderende positie van het bekken, komt er meer druk op de aders in het bekkengebied wat ook de terugstroom van bloed naar het hart bemoeilijkt.
Een compressie op de benen door een zwangerschapspanty zal dit alles helpen tegen te gaan.

Ook een bekkengordel kan tijdens de zwangerschap veel soelaas brengen om het lichaam te helpen ontspannen en minder belasting te geven.

Terug naar boven