• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Reiskousen -Steunkousen vliegtuig

Een geslaagde vakantie, begint bij een goede outfit! Bij het reizen is het belangrijk de onderbenen te voorzien van een bepaalde druk zodat je geen gezwollen enkels krijgt of pijnlijke benen, want lang zitten en vliegen zullen dikke voeten in de hand werk
Merken
Geslacht
Type kous
Drukklasse
Compressiekousen Ecosox
Deze hoge kwaliteit van medische steunkousen tot onder de knie geven extra druk aan het onderbeen om...
€--,--
- +
VenoTrain Act Cotton Active 280den Dames/Heren
Deze katoenen compressiesokken houden de benen fit en gezond en zijn ideaal bij langer rechtstaan of...
€--,--
- +
VenoTrain Act Sheer Elegance kniekous 140den
De VenoTrain Act sheer elegance 140denier kniekous is een modieuze en elegante steunkous. Deze knie...
€--,--
- +
VenoTrain Act Microfiber kniekous 280den Dames/Heren Microvezel
De Bauerfeind VenoTrain Act steunkousen of elastische kousen houden de benen fit en gezond en zijn s...
€--,--
- +
Socks for recovery - Sportcompressie
Sportkousen met een perfecte pasvorm, platte naden en een erg comfortabele niet knellende bovenrand,...
€--,--
- +
VenoTrain Act Sheer Elegance kniekous 70den
De VenoTrain Act sheer elegance 70denier kniekous is een modieuze en elegante steunkous. Deze kniek...
€--,--
- +

Reiskousen -Steunkousen vliegtuig

REISKOUSEN

Tijdens het reizen is het mogelijk dat je langer stil zit in eenzelfde houding met gebogen benen. Hierdoor kan het bloed in de onderbenen weer naar boven minder gemakkelijk weer naar boven gepompt worden met soms gezwollen en pijnlijke onderbenen tot gevolg.
Daarom is het aan te raden reiskousen (niet therapeutische compressiekousen) te dragen. 

Wanneer men langer stilzit en de stolsels gemakkelijk de kans krijgen om toe te nemen, zelfs in die mate dat het een ader gaat verstoppen, spreekt men over een trombose. Dit kan zich voordoen bij iedereen, ook jonge mensen met gezonde aderen, hoewel ouderen, mensen met veneuze problemen, rokers en zwangere vrouwen een verhoogt risico lopen.
Bij het dragen van drukkousen, gedurende de gehele reis (dus niet pas de kousen aantrekken wanneer het probleem zich voordoet), zullen de bloedvaten goed ondersteund worden en de stroomsnelheid van het bloed bevorderen.

MOGELIJKE KLACHTEN TIJDENS HET (LANGER) REIZEN

  • Gezwollen enkels 
  • Dikke voeten
  • Vermoeide en zware benen
  • Jeuk en tintelende benen
  • Gevoelige en pijnlijke onderbenen
  • Vochtophoping (oedeem)

WERKKOUSEN

Omdat men vaak beroepsmatig soms ook lang moet staan of zitten, kan je dezelfde klachten ondervinden.
Het is aan te raden om dan "business"kousen te dragen. Dit zijn compressiekousen waarvan je het niet ziet. Ze lijken sprekend op dagdagelijkse kousen, maar dan met een therapeutische waarde.

Als je een tijdje met gebogen benen zit, bestaat de kans dat de aders in de knieholtes (gedeeltelijk) afgekneld worden of ook kleding kan de doorstroming belemmeren.
Het langer stilzitten zorgt ervoor dat het bloed in het lichaam minder snel stroomt waardoor er hele kleine bloedstolsels kunnen ontstaan. Deze belemmeren de doorstroming eveneens.

OORZAAK EN GEVOLG

Wanneer men langer stilzit en stolsels in het bloed gemakkelijk de kans krijgen om toe te nemen, kunnen de aders op bepaalde plaatsen verstoppen, men spreekt dan over een trombose.
Dit kan zich voordoen bij iedereen, ook bij jonge mensen met zelfs gezonde aders, hoewel ouderen, mensen met veneuze problemen, rokers en zwangere vrouwen een verhoogt risico lopen.
Bij het dragen van drukkousen, gedurende de gehele reis (dus niet pas de kousen aantrekken wanneer het probleem zich voordoet), zullen de bloedvaten goed ondersteund worden en de stroomsnelheid van het bloed bevorderen.

Het is belangrijk de nodige aandacht te schenken aan de juiste kousen tijdens het reizen.
Dikke voeten ontstaan door lang te zitten al dan niet in combinatie met een luchtdrukverschil in een vliegtuig tijdens de reis. 

Vliegtuigkousen zullen je onderbenen van een bepaalde compressie voorzien waardoor een trombosebeen wordt tegengegaan. Er is geen verschil tussen reiskousen of vliegtuigkousen.
Door het dragen van specifieke steunkousen voor in het vliegtuig of tijdens een langere reis waarbij je lang moet zitten of staan, kan er zich geen oedeem vormen in de benen en voeten. Reiskousen zullen je niet hinderen bij het reizen, in tegendeel, zij zullen je een ondersteuning geven waardoor je veel minder snel vermoeide benen of zware benen zal krijgen.

Tracht geen drukkousen boven de knie te dragen, zij zullen door de plooitjes in de knieholte mogelijk je onderbenen afknellen wat voor extra problemen kan zorgen.
Daarom zal je steeds goede reis steunkousen vinden tot onder de knie.

TIP

Indien het toch nodig zou zijn om langere compressiekousen te dragen tijdens een vlucht of een langere zitperiode, dan kan je best trachten om regelmatig te gaan staan, misschien even rond te wandelen en er in het bijzonder op te letten dat de knieholtes vrij blijven van plooien in de kousen.