• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Therapeutische kousen

Therapeutische kousen

Waarom specifieke steunkousen dragen?

Door steunkousen te dragen, kan je veel problemen vermijden.
Als je s’ ochtends steunkousen aantrekt, ga je overdag geen gezwollen enkels of pijnlijke benen krijgen. Ook het gevoel van vermoeide benen en zware benen verdwijnt hierdoor.
Steunkousen, of ook wel compressiekousen genoemd, stimuleren de bloedsomloop en dit heeft een gunstige invloed op het hele lichaam. Ze helpen een trombose voorkomen tijdens lange (vlieg)reizen, ze ontlasten de benen bij de zwangerschap, steunkousen helpen ook om spataders te voorkomen en worden aangeraden om te dragen wanneer je lang staat of voor een langere tijd zit.

Bij Capablis bieden wij verschillende drukkousen aan. Medische steunkousen en niet medische steunkousen.

Onder de niet medische steunkousen, vallen ook de denierkousen. De druk van deze kousen wordt bepaald door de dikte van de gebruikte garens (= denier).
Deze kousen vallen niet onder de Europese Richtlijn Medische hulpmiddelen en daardoor zijn er ook geen vastgestelde drukverdelingen voor. De sterkte van deze kousen wordt uitgedrukt in “denier”.

Enkel kwalitatief hoogwaardige compressiekousen worden zodanig geweven dat ze voorzien worden van een gradueel drukverloop. De compressie van deze steunkousen wordt uitgedrukt in “drukklasse”. De mate van deze druk wordt aangegeven door mmHg, wat staat voor millimeter kwik.

Daarnaast garanderen diabetessokken dat ze naadloos zijn zodat de drager hier zeker geen hinder zou kunnen door ondervinden.

Om te reizen raden wij reiskousen aan die een trombosebeen of gezwollen benen tijdens het lang zitten, tegengaan. Compressiekousen voor in het vliegtuig zullen ongetwijfeld dikke voeten vermijden.

Tevens wordt er in vele sportkousen een compressie in verwerkt om de prestaties te bevorderen, eventuele krampen tegen te gaan en om zoals bij alle steunkousen een ondersteuning te geven aan de onderbenen waardoor de bloedsomloop veel zal verbeteren.

Heb je liever ook compressiekleding zoals compressiebroeken of compressieshirts, dan kan je hier klikken.

Terug naar boven