• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

CEP Compressiekleding - Sportkleding - Compressiekousen

CEP Compressiekleding - Sportkleding - Compressiekousen

CEP SPORTKLEDING - COMPRESSIEKLEDING

INDICATIES

 • Minder letsels of blessures zoals scheenbeenvliesontsteking (shin splint)
 • Snellere afvoer van afvalstoffen door een betere bloedsomloop
 • Sneller herstel
 • Minder kans op zweepslag of krampen in kuiten
 • Minder (snel) verzuring 
 • Verbeterde sportprestaties
 • Minder klachten van stijfheid na de inspanningen
 • Aanbevolen voor recreatieve en professionele (top)sporters
 • Langer uithoudingsvermogen

PRESTATIE EN HERSTEL

Het materiaal en de breiwijze behoren tot de allernieuwste technologieën. Zij zorgen voor een optimale compressie en stimuleren maximaal de bloedsomloop. Hierdoor wordt het lichaam, de weefsels en de spieren op een functionele en zeer effectieve manier voorzien van zuurstofrijkbloed wat de energie, prestatie en uithouding tijdens het beoefenen van de sport 100 % positief beïnvloed.
Het dragen van de CEP sportkousen geven onmiddellijk een vitaliserend effect.

STABILITEIT EN BLESSUREPREVENTIE

Dit onderdeel is misschien wel het belangrijkste voor een sporter, want letsels of blessures kunnen langdurige effecten hebben op allerlei vlakken. Het is bijzonder aangewezen om aan een degelijke blessurepreventie te doen.
De CEP sportkousen geven de spieren en de gewrichten een voelbare ondersteuning waardoor de spierspanningen geactiveerd worden. Het geeft een aanzienlijke verbetering in de stabiliteit en verhoogd de controle over de spieren.
Snelle korte bewegingen die overbelasting geven, worden gedeeltelijk opgevangen waardoor torsingen, verdraaiingen of verstuikingen vermeden kunnen worden.

PASVORM EN COMFORT

Er is bij het ontwikkelen van de CEP sportkleding specifiek aandacht gegeven aan de perfecte pasvorm dat resulteert in een optimaal draagcomfort.
De anatomische vormen lopen gestroomlijnd rondom de contouren van het lichaam. Wrijving of irritatie is hierdoor compleet uitgesloten.
Ieder ontwerp is een intelligent product met zijn eigen specifieke kenmerken en kwaliteiten.

WARMTE EN VOCHTREGULERING

De materialen die gekozen werden om deze intelligente sportswear te ontwikkelen, zijn zorgvuldig uitgezocht en grondig onder de loep genomen.
Hierdoor is het mogelijk om de CEP kledij te gebruiken bij hete temperaturen, maar net zo goed bij zeer koude (vries)temperaturen.
Het aanpassingsvermogen van CEP is uniek! Naast een aanpassing aan het klimaat, zal er bovendien een aanpassing optreden aan het lichaam. Hierdoor zal het lichaam droog blijven ondanks je transpireert.
De natuurlijke stof absorbeert onmiddellijk het overtollige vocht van het lichaam, verdeelt de vochtigheid overheen het materiaal waardoor het dadelijk kan verdampen en het lichaam drooghouden.
Dit zelfregulerende materiaal bevat antibacteriële stoffen en zal je voorzien van een hoogwaardige warmte- en vochtcontrole.
De hoogwaardige garens die in de CEP producten gebruikt worden zijn van een zeer kwalitatieve en precies uitgezochte merino wol.

CEP COMPRESSIE SPORTKLEDING

Na vele intensieve studies en onderzoeken, heeft men ontdekt wat de vele voordelen zijn van het dragen van compressiekousen en compressie sportkleding.
Toen experten en specialisten hiervan overtuigd waren, konden ze gerichte ontwikkelingen op touw zetten om optimale sportkleding met een 100% functionaliteit te creëren.
Wetenschappelijk kan dan ook bewezen worden welke positieve gevolgen een druk van buitenaf op het lichaam heeft.

CEP is met kennis van deze studies ontwikkeld en werd in de loop der jaren tot een topproduct verbeterd, dat zelfs aan de meest gecompliceerde of veeleisende wensen kan voldoen.

Compressie op het lichaam heeft vele verschillende gunstige effecten en op de (sport)prestaties of inspanningen.
Je kan sportkleding met compressie niet meer wegdenken uit de sportwereld. Alle topsporters maken gebruik van de voordelen die deze druk met zich meebrengt.

Naast de positieve invloed, zullen de voordelen van compressiekousen ook onmiddellijk optreden. Je hoeft niet te wachten op het gunstige resultaat.

ALLE VOORDELEN EVEN OP EEN RIJTJE

 1. Het intensieve sporten en de inspanningen die het lichaam moet leveren, kunnen soms belastend zijn voor het lichaam. Met compressiekousen zal je het herstel van de spieren en weefsels merkbaar versnellen.
 2. Het lichaam, de spieren en de gewrichten zullen vlugger en beter kunnen recupereren.
 3. Door de gezonde druk zal de bloedsomloop veel gestimuleerd worden. Dit resulteert in zuurstofrijk bloed dat veel gemakkelijker doorheen heel het lichaam kan stromen.
 4. De verzuring die bij inspanningen in het lichaam komt, gaat op een eenvoudigere en vluggere manier uit het lichaam verdreven worden.
 5. Een gevoel van zware benen of vermoeide benen is volledig verdwenen.
 6. Het uithoudingsvermogen zal zonder enige moeite vergroten.
 7. De sportprestaties verbeteren door de functionele ondersteuning die de compressie op de benen of het lichaam geeft.
 8. Omdat de drukkleding een soort van bescherming rondom het lichaam geven, zullen letsels en kwetsuren veel minder voorkomen.
 9. Compressiekousen bieden een bescherming rondom de voeten en onderbenen. Zij zorgen ervoor dat er geen wrijving is, waardoor je de ontwikkeling van blaren kan uit sluiten.
 10. De druk kan blessures en kwetsuren vermijden.
 11. Ideaal zelfregulerend materiaal dat ademend is, vocht absorbeert en onmiddellijk verspreidt zodat het dadelijk kan verdampen en het lichaam droog houdt.

PRODUCTINFORMATIE

Het is niet enkel door de aangename druk van de sportkleding dat sportkleding niet meer is weg te denken in de sportwereld. Het is wel omdat het de sportprestaties bevordert en de kans op blessures verminderd.
CEP kleding zorgt voor een betere bloedsomloop en dit zorgt ervoor dat de afvalstoffen (verzuring) sneller uit het lichaam kunnen verwijderd worden. Hierdoor heb je veel minder stijfheid naar de sportinspanningen.

Bovendien geven druk en compressie meer zuurstof aan de spieren. Tevens vangt de compressie trillingen op waardoor en je meer stabiliteit gecreëerd wordt voor de spieren.
Dit heeft een rechtstreeks gunstig gevolg op blessurepreventie en op een sneller herstel van de weefsels na intensieve sportinspanningen. Klachten zoals scheenbeenvliesontsteking (shin splint), slijmbeursontsteking van het heupgewricht, pijnlijke knieën of overbelaste en pijnlijke enkels, kunnen met compressie sportkleding van de baan geveegd worden.

Terug naar boven