• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Warmtekussen (opwarmen in microgolfoven)

Een warmtekussen is de perfecte vriend die je helpt bij krampen, hoofdpijn, rugpijn of gewoon wanneer je het wat koud hebt, maar ook perfect om mee in slaap te vallen .... en zeker als cadeautje om iemand plezier mee te doen!
Merken
Warmte zakje met tarwekorrels (lavendel)
Dit warmtezakje is gemaakt om heerlijk te ontspannen en bij weg te dromen! Een zakje dat lang warm b...
€13,95
- +
Warmtekussen - Fango (Vulling met "heilmoor")
Fango therapie is een erg oude warmtetherapie die door een hoge warmtecapaciteit en een laag warmteg...
€19,95
- +

Warmtekussen (opwarmen in microgolfoven)

Warmtekussens

Een warmtezakje dat je in de microgolfoven opwarmt, is intussen al algemeen bekend. Iedereen heeft wel zulke aangename en gemakkelijke zakjes in huis. De meest bekende zijn de kersenpittenkussens, maar er bestaan veel meer verschillende soorten van vullingen dan kersenpitten.


Bovendien hebben ze de nodige vormen om gemakkelijk te blijven zitten, of ze zijn van een net wat zachter materiaal gemaakt dan andere kussens, sommigen voorzien van speciale (magnetische) sluitingen, of je kan ze vinden in de vorm van een schattige knuffel ... zo heeft ieder warmtekussentje wel zijn eigen specialiteiten.

Waarvoor dienen warmtekussens?

Je kan deze kussentjes voor vele doeleinden gebruiken, zowel voor medische doeleinden als voor "gezellig" gebruik.
Bij krampen, rugpijn, hoofdpijn, nekpijn, maar evengoed kan je deze zalige warmtebronnen gebruiken wanneer je het koud hebt of misschien wel om je bed al een beetje voor te verwarmen ... overal kan je dit kussen nadat het werd opgewarmd in de microgolfoven voor gebruiken.
Is het nu om je lage rugpijn wat te verhelpen of net die zeurende pijn ter hoogte van je schouders weg te krijgen. Uiteraard gebruik je niet hetzelfde kussen voor dezelfde doeleinden, hoewel alle verschillende vullingen op ongeveer dezelfde warmte afgeven, is de vorm van de kussentjes erg belangrijk. Er bestaan modellen om de warmtekussen goed op hun plaats te houden, zoals bijvoorbeeld wanneer je pijn hebt tussen je schouders of net lage rugpijn, dan kan je hiervoor een ander model van warmtekussen vinden, met andere sluitingen en andere vormen.

Een heerlijk wondertje!

Ideaal om mee te ontspannen! Spieren die gespannen en stijf zijn, dit kan door felle inspanningen, door mentale spanningen of door de leeftijd komen, maar een heerlijke warmte precies op de gespannen plaatsen, doet soms wonderen!

Uiteraard zijn deze warmtekussentjes ook erg gezellig om mee in slaap te vallen. Maar vooral zijn dit veilige kussens! Ze kunnen niet uitlopen zoals een warmtekruik kan doen met heet water.

Wanneer je het een beetje fris hebt, is dit soort kussentje een echte hartverwarmer.

Maar evengoed andersom, als je het te warm hebt, kan je deze kussentjes in de koelkast leggen, waar zij de koude opslaan in de vulling. Dan zorgt het kussentje voor een zalige verkoeling, op zomerse dagen.

 • Kersenpitkussen

Dit is de meest gekende uitvoering. Eventjes een kussentje dat gevuld is met kersenpitten in de microgolfoven leggen en na een paar minuutjes heb je een zalig warm zakje dat zijn warmte gelijkmatig aan je afgeeft.
De warmte is heel gemakkelijk zelf te controleren want een minuutje meer of minder opwarmen maakt een heel groot verschil. Hierdoor kan het ook dienen voor de allerkleinsten die beter een niet te warm kersenpitkussen gebruiken.
Er zijn zelf huisdieren die het fantastisch vinden om op of tegen een warme pittenzak te liggen en wie kan ze dat kwalijk nemen?

 • Zadenkussen

Je vindt allerlei zaden in zakjes omdat ze nu eenmaal erg gemakkelijk warmte opnemen en het op een gelijkmatige manier weer afgeven.
Zo zijn er warmtekussen met koolzaad zaden, raapzaden, mosterdzaden, en ga zo maar verder.
De zaadjes zijn klein en passen zich er gemakkelijk aan rond de vorm van het lichaam.

 • Tarwekussen

De warmtekussens gevuld met tarwekorrels zijn een buitenbeentje in zijn soort.
Dit kussentje lijkt niet anders, maar heeft wel een zeer specifiek karakter. De tarwekorrels zijn op te beginnen klein; dit maakt deze soort van warmtekussens zeer aangenaam,
De tarwekorrels nemen graag en gemakkelijk de omgevingswarmte op en zullen de warmte op een gelijkmatige manier weer afgeven, net zoals de andere kussens het doen.

Wat is het geheim van dit tarwe warmtekussen?

Waarom is dit kussen nu net zo specifiek voor wellness bedoeld?
Waarom zou je meer kunnen ontspannen met dit kussen en minder met een ander? Waarom kan je beter in slaap wallen met dit kussentje?
Het geheim zit letterlijk ín de tarwekorrels. Deze korrels werden in een bad van lavendelwater geweekt. Hierdoor zit de geur van lavendel compleet in elke korrel. Bij het opwarmen zullen de korrels een ontspannen geur verspreiden die je rustig maakt en die je helpen de stress van de dag te doen verdwijnen. 
Maar vooral zal dit kussentje je mee helpen om op een gezonde manier in slaap te vallen.

Wanneer een tarwe warmtekussen gebruiken?

Deze warmtezakjes met lavendel werken doelgericht tegen:

 • Moeilijk in slaap vallen
 • Spanningen
 • stress
 • Krampen
 • Hoofdpijn
 • Nekpijn
 • Migraine
 • Spierpijnen

Slijkzakes (moorkussen - modderkussen)

Warmtekussens gevuld met slijk (modder) zijn zo mogelijk nog heerlijker! Ze blijven erg lang lekker warm en ze voelen bovendien zo fijn aan.
Deze zakjes warm je een minuut op in de microgolfoven, dan masseer je het kussentje even zodat de warme stukjes zich goed kunnen mengen met de nog niet echt opgewarmde delen en dan plaats je het nog eventjes in de magnetron. Daarna heb je een zakje dat je,  indien gewenst, een hele nacht zal warm houden! 

Zelfs voor de kleinsten!

Kan je baby'tje niet goed slapen, heeft je kindje last van buikkrampjes, dan kan een licht opgewarmd kussentje voor heerlijke oplossingen zorgen.

Het is vooral veilig!

Een warm water kruik zou kunnen uitlopen op je kindje. Met erg warm water kan het voor brandwonden zorgen, maar ook lauw water wil je uiteraard niet in het bedje van je kleintje hebben.

Als de kussentjes dan ook nog in schattige modellen te vinden zijn, is het helemaal een heerlijk antwoord om je kindje warmte te kunnen geven.  

Het perfecte cadeau!

Een Moederdag cadeau, een verjaardagscadeau, een kerstcadeau, misschien wel een cadeau voor jezelf, of gewoon een cadeau voor iemand die je warmte wil geven, ... het is gewoon het ideale geschenk voor klein en groot!

Heb je ergens zeer of last van, is een grootouder misschien wat stijver als het buiten kouder wordt, of wil je gewoon iemand plezieren met een plezant geschenkje? Voor iedereen wat wils!

En vooral; iedereen is er ongetwijfeld erg blij mee!

Hier vind je allerlei modellen van warmtekussens, in verschillende uitvoeringen én met een variatie van vullingen!