• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Rug

Veel mensen klagen over rugklachten. Door onze werkomstandigheden zitten we teveel, bewegen we te weinig. We gebruiken heel vaak onze rug verkeerd en belasten die teveel. Een ondersteuning is in vele gevallen wenselijk.
Merken
Corset Rugband Neo G
Orthopedische ondersteuning voor de rug. Universele maten aan de hand van een stevige velcro-sluiti...
€68,95
- +
LumboTrain rugband lage rugpijn voor mannen
De rugband LumboTrain stabiliseert de lendenwervelkolom. Het compressiebreiwerk omsluit aangenaam de...
€127,50
- +
Corset met stevige ondersteunende rugplaat en extra banden Harley
Harley rugondersteuningen worden al jaren gebruikt in verschillende medische centra.Harley rugonders...
€75,95
- +
LumboTrain Lady rugband lage rugpijn voor vrouwen
De rugband LumboTrain Lady stabiliseert de lendenwervelkolom en is door haar smalle taille speciaal ...
€127,50
- +
Rugband Lage rugpijn
Een klein bandje dat wonderen doet om je lage rugpijn en bekkeninstabiliteit te verhelpen en is bove...
€27,95
- +
Corset met stevige ondersteunende rugplaat Harley
Dit corset of rugband heeft een stevige rugplaat om je houding te verbeteren en de pijn hierdoor te ...
€51,95
- +
Rugband - Corset zonder baleinen
Deze zachte en flexibele rugondersteuning, met extra verwijderbare elastische banden, stabiliseert ...
€49,95
- +

Rug

Je bent niet de enige met rugpijn

Het zal niemand vreemd in de oren klinken te horen dat rugpijn een zeer vaak voorkomend probleem is geworden. 80 % van de westerse bevolking zal hier ooit mee te maken krijgen waarvan bij de helft van deze mensen de kwaal blijvend of terugkerend is.

 

Rugpijn is geen “ziekte”

Toch is rugpijn in de meeste gevallen niet gelinkt aan een ziekte, (aangeboren) afwijking of beschadiging aan de rug door een trauma.
Doorgaans gaat het over lage rugpijn. Het probleem ligt bij de spieren, gewrichten, banden, wervels, schijven tussen de wervels, maar de vinger op het echte probleem leggen kan meestal niet. Een precieze diagnose valt dan ook moeilijk te stellen.

Bij de meeste mensen kan de pijn plots aanwezig zijn, maar evengoed langzaam ontstaan. Het kan een zeurende pijn zijn, een stekende, een aanhoudende of zelfs van hele hevige aard zijn.
Een lage rugpijn is in de meerderheid van de gevallen voelbaar vanaf de onderste ribben tot de billen, maar kan uitstralen tot in de benen.

Vaak treedt de pijn op na lang zitten of na lang staan. In beide gevallen is opstaan of bewegen pijnlijk.

Meestal verdwijnen de rugklachten na een tijdje en is er geen blijvende schade. Pas als de pijn langer blijft duren dan 6 à 12 weken, spreekt men van chronische rugpijn. 

Moet je ongerust zijn?

Echte reden tot ongerustheid is bij de meeste mensen overbodig. Het is pijnlijk en vervelend, maar van voorbijgaande aard, zonder overblijvende letsels. Zelfs hevige rugklachten zullen meestal verdwijnen zonder blijvende gevolgen. 

Wees lief voor je rug

Maar om deze moeilijke periodes door te komen, kan een rug ondersteuning veel deugd doen. Het juiste kussen, oefeningen, een bureau waaraan je kan staan en zitten (zie hier voor meer info), een goede matras en zeker ook een goed aanpassend korset, al dan niet met verstevigende baleinen.

Doordat veel mensen hun rug verkeerd gebruiken (iets opheffen zonder door de knieën te gaan is het beste voorbeeld hiervan) of doordat we door de hedendaagse moderne tijden veel minder bewegen dan vroeger, worden onze ruggen teveel belast. We bewegen ook te weinig waardoor de spieren gemakkelijker gaan verstijven en verkrampen, met heel vaak rugklachten tot een pijnlijk gevolg. 

Een ondersteunend korset kan in deze gevallen soms erg veel soelaas bieden. Regelmatig bewegen, oefeningen doen, wandelen, je persoonlijke ergonomie verbeteren, zijn allemaal toepassingen die soms een zeer weldoend gevolg kunnen hebben.