• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Hielspoor en fasciitis plantaris

Wat kan zo'n zacht kussentjes onder de hiel, specifiek bedoeld voor hielspoor, precies voor je doen?
Merken
Geslacht
Type kous
Drukklasse
Paardenbalsem
Met dit product verdwijnen je kwaaltjes als sneeuw voor de zon. Schouderklachten, rugpijn of stijve ...
€12,95
- +
Hielspoorkussen Siliconen ViscoSpot
Hielspoorkussens zorgen ervoor dat de trillingen tijdens het stappen worden geabsorbeerd en dat het ...
€39,00
- +
Kinesiotape kit hielspoor en Fasciitis Plantaris
De kinesio pre-cut voetsteun is specifiek ontworpen ter voorkoming en ondersteuning van hielspoor of...
€9,95
- +
Hielspoorsokken (Heren) - Plantar Ease Crew
Wanneer je pijnlijke hielen hebt, heb je misschien te maken met een (beginnend) hielspoor. Dit kan ...
€24,95
- +
Sockwell Plantar Ease Crew Hielspoorsokken voor vrouwen
Wanneer je pijnlijke hielen hebt, heb je misschien te maken met een (beginnend) hielspoor. Dit kan ...
€24,95
- +

Hielspoor en fasciitis plantaris

Hielspoor

Een hielspoorkussen is eigenlijk voor elke voet aangenaam om te gebruiken. Het neemt de trillingen weg tijdens het stappen en lopen. Dat vindt een gezonde voet (zelfs het hele lichaam) ook prettig. Maar belangrijker is dat een ontsteking aan de voet pas kan genezen als de ontstoken plaats ontlast wordt. Dit wil zeggen dat men er bij voorkeur zo weinig mogelijk mag op lopen (in het begin). Het is uiteraard niet altijd mogelijk om niet op een bepaalde voet te stappen, vandaar dat een hielspoorkussen in sommige gevallen geen overbodige luxe is.

De plaats van het hielspoor is bij iedereen gelijk, hoewel de pijn soms van ergens anders lijkt te komen. De verdeling van de stevigheid van het siliconen materiaal werd dan ook wetenschappelijk onderzocht en toegepast op de hielkussens zodat u ten allen tijden ontlast wordt tijdens het uitoefenen van een druk ter hoogte van de achtervoet.

Er zijn verschillende aandoeningen en klachten die zich kunnen voordoen bij de achtervoet. In de meeste gevallen is de behandeling gelijk en is aan te raden dat de druk en trillingen zo veel als mogelijk worden weggenomen van het pijnlijke en ontstoken voetgedeelte. Daarom is in zeer veel gevallen een hielkussen het antwoord op vele pijnlijke klachten van de achtervoet, zelfs al weet u niet helemaal zeker of u wel degelijk een hielspoor hebt.

Dit is een zacht aanvoelend hielkussen (Bauerfeind) ViscoSpot. Door het erg schokabsorberende materiaal ontlast dit hielkussen direct bij hielpijn, vooral bij hielspoor en klachten aan de achtervoet. Het zal het gewricht ontzien van elke stap of trilling door alle schokken op te vangen.

Het siliconen kussen bestaat uit 3 verschillen soorten van stevigheid om doelgericht te kunnen werken;

  • De witte "spot" is een bijzonder zachte kern, deze neemt de druk en trillingen weg van het pijncentrum, de feitelijke plaats van het hielspoor en het gevoelige gebied errond. 
  • De blauwe kern om de witte "spot" is speciaal ontwikkeld om de aanhechting van fascia plantaris te ontlasten. Ontstekingen, irritaties en pijn zullen sneller afnemen.
  • Het grijze gedeelte ondersteunt de voet bij het stappen en lopen en zal de voet helpen om gemakkelijker te kunnen afrollen.

De overgangen van de verschillende ontlastingskernen lopen dermate vloeiend in elkaar dat men deze niet kan voelen.

Deze hielkussens zijn van een hoogwaardig vico-elastisch materiaal gemaakt. Het materiaal is huidvriendelijk, gemakkelijk te reinigen, slipvast (blijft op z'n plaats in de schoen zitten omdat het een licht klevend effect heeft, zonder de schoen te beschadigen uiteraard) en is bijzonder duurzaam.

Bij het dragen van de hielkussens, is het erg belangrijk dat u beide kussen draagt in beide schoenen. Ook indien u enkel last hebt van maar 1 voet. Indien u maar 1 zooltje draagt, zal u een beenlengteverschil creëren en kunt u andere klachten krijgen.

Vanzelfsprekend dient u er goed op te letten dat het hielkussen rechts, ook effectief in de rechter schoen ligt en andersom, u zal anders niet voldoende doelgericht werken op de juiste plaatsen.

Inlegzolen of medische steunzolen op maat

Voor dit soort pijnlijke klachten bestaan er inlegzolen die specifiek bedoeld zijn om hielspoor aan te pakken. 

Je kan ervoor kiezen om zolen te dragen die op maat gemaakt worden. Meer informatie kan hier vinden. Er zal voor jouw voeten een paar steunzolen gemaakt worden met een uitsparing op de plaats waar je aanhechting van je pees aan je hielbeen ontstoken is door een verbening van je pees, het hielspoor dus. Door de uitsparing kan je dat plekje onderaan je voet ontlasten, kan je toch op je voeten staan en kan de ontsteking wel gaan genezen. (kan soms lang duren als het om hardnekkige ontstekingen gaat)

Bovendien zijn er ook prefab zolen te vinden. Deze hebben een uitsparing precies daar waar nodig. (een hielspoor zit bij iedereen op dezelfde plaats, het is de pijn die soms kan uitstralen naar verschillende richtingen, maar de oorzaak en plaats blijft hetzelfde voor iedereen)