• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Hielen - hielspoor - fasciitis plantaris

Hielen - hielspoor - fasciitis plantaris

Hielen - hielspoor - fasciitis plantaris

In de omgeving van de hiel kunnen zich vele kwalen en aandoeningen voordoen. Zo is er hielspoor, fasciitis plantaris, achillespeesontstekingen, eeltpitten (eksterogen) e.d.

Ook kinderen kunnen tijdens hun groei veel last hebben van hun hielen. Daarom hebben wij een aparte rubriek “hielen” waar we voor de meeste problemen een oplossing kunnen aanbieden.

Zo zijn er voor hielspoor speciale hielkussens, of er bestaan schokabsorberende kussens die ervoor zorgen dat mogelijke ontstekingen aan de hielen sneller zullen genezen. Maar ook door schokabsorberende kussens te gebruiken, zullen de hielen, de enkels, knieën, schouders, nek, hoofd … ontlast worden van trillingen die bij iedere stap door het hele lichaam gaan.

Beenlengteverschil

Wanneer men een beenlengteverschil heeft, is het ook belangrijk dat dit wordt gecorrigeerd (indien het verschil groot genoeg is, want het lichaam vangt zelf ook een gedeelte van het beenlengte verschil op). Een beenlengteverschil opvangen, wordt gedaan door een hieltje onder 1 voet te plaatsen, dus onder het fundament van ons lichaam, het hielbeen.

Als de hiel niet sterk en gezond is, zal dit ongetwijfeld een gevolg hebben op de rest van het lichaam. We hebben er dus alle belang bij de hielen goed te verzorgen.

Ze goed insmeren met vocht inbrengende crèmes, regelmatig een  ontspannen voetbadje (al dan niet met olie), eelt voldoende (laten) verwijderen, zijn allemaal dingen die misschien niet tot de favoriete bezigheden behoren, maar minstens zo belangrijk zijn als eten en drinken! Zonder eten en drinken worden mensen ziek en niet meer gezond, hetzelfde geldt voor de voeten en hielen. Verzorg ze goed, dan worden ze niet ziek, dragen ons naar waar we willen en zullen ons steeds van dienst zijn.