• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bekkenbrace

Bekkeninstabiliteit bij zwangere vrouwen, pijn die uitstraalt tot in de benen maar vertrekt vanuit het bekken, heupen die niet meer goed functioneren ... het zijn allemaal voorkomende klachten
Merken
Sacroloc® bekkenbrace bij bekkeninstabiliteit
De Sacroloc® bekkenbrace zorg voor een effectieve ondersteuning van het bekken bij algemene indicat...
€159,00
- +
Hielverhoger Visco Balance
Bij een beenlengteverschil is het van zeer groot belang dat dit gecompenseerd wordt. Het siliconen p...
€19,95
- +

Bekkenbrace

Bekkenpijn

Bij zwangere vrouwen gaat het lichaam zich langzaamaan voorbereiden op de komst van een kindje. Er vindt op dat moment een ware metamorfose plaats met het lichaam van de (toekomstige) moeder. Eén van de dingen waarop het lichaam zich voorbereid is de effectieve geboorte. Het bekken begint zich een beetje te kantelen zodat de doorgang voor de baby kan gemaakt worden. Dit kantelen kan voor sommigen heel gemakkelijk verlopen, maar het is in bepaalde gevallen ook pijnlijk. Een ondersteuning van het bekken is dan zeker aan te raden.

Klachten rondom het bekken

Bekkenklachten kunnen uiteraard uit allerlei problemen bestaan, maar een veelvoorkomende oorzaak van van klachten rond het bekken is irritatie aan de SI-gewrichten. Deze gewrichten bevinden zich ter hoogte van de twee kuiltjes in de rug boven de billen. 
Deze SI gewrichten zijn eigenlijk de overgang van de heupbeenderen naar het heiligbeen.
Rondom deze gewrichten zijn pieren en banden, maar wanneer deze geïrriteerd raken door bijvoorbeeld een verkeerde beweging kan dit voor pijnlijke klachten zorgen. 

We kunnen een onderscheid maken  in verschillende vormen van bekkenklachten:

  • Bekkeninstabiliteit
  • Pijn aan bil- of heupspieren
  • SI-gewrichtspijn (pijn rondom de kuiltjes boven je billen)
  • Bekkendysfunctie

Heel belangrijk bij bekkenpijn!

Ga na of je een beenlengteverschil hebt. Als dit het geval is, moet het bekken en de rug veel van dit verschil opvangen en dat kan soms tot erg pijnlijke gevolgen leiden.

Dit probleem kan je opvangen door een hieltje in je schoen te leggen.Let wel, de helft tot 3/4 van het beenengteverschil moet opgevangen worden door het hieltje. De rest wordt gecompenseerd door het lichaam. 
Stel dus, je linker been is 1 cm korter dan je rechter been. Dan is het voldoende om een hieltje van 0,5 cm tot 0,75 cm in je linker schoen te leggen. 
Een hielverhoger kan je hier vinden om zo de bekkenpijn effectief te lijf te gaan.