• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Siliconen bescherming voor voeten en tenen

Siliconen bescherming voor voeten en tenen

Het wondere materiaal van siliconen!

Gun niet enkel jezelf rust, gun het ook aan je voeten en tenen. Een constante druk op je tenen, steeds op dezelfde plaats heeft een zodanig effect dat er een eeltpit kan groeien. Een likdoorn. Men noemt het niet voor niks een "doorn" want zo pijn doet het op den duur, alsof er een doorn in je huid prikt, maar dan wel de hele tijd!

Een podoloog of pedicuur kan deze eeltpit er wel uitsnijden en frezen, maar als de druk op dezelfde plaats niet wodt weggenomen, zal de likdoorn, of eksteroog steeds weer terugkomen.

Door de druk weg te nemen, dit kan door andere schoenen te dragen, maar ook door gewoon een siliconen bescherming over de pijnlijke plaatsen te zetten, zal de eeltpit en dus ook de pijn vanzelf verdwijnen, meer nog, voorgoed verdwijnen!

Het is voldoende om deze pijnlijke plek te bedekken met een siliconen bescherming waardoor niet enkel de pijn zal verdwijn, maar het eksteroog (likdoorn) eveneens!

Siliconen hulpstukjes in alle maten en vormen!

Een hallux valgus, een hamerteen, een onderliggende teen of eentje dat er bovenop groeit. Het zijn allemaal herkenbare problemen waar we dikwijls gewoon mee leren leven en de pijn maar wat verbijten.

En dat is nergens voor nodig! In tegendeel, het is zelfs aan te raden in te grijpen voordat het verder gaat, of ingrijpen om de vergroeiing te vertragen, ingrijpen om verder pijnlijke gevolgen te vermijden, maar vooral ingrijpen om gewoon verder te kunnen stappen zoals nooit tevoren!

Voor iedere kwaal is er wel een vormpje dat je veel ellende kan besparen.
Het leuke is dat een siliconen teenstukje als heel aangenaam wordt ervaren en dat het erg lang meegaat.

Een doorgezakte voet heeft een gevolg op de tenen, de metatarsalen (voetbeentjes) gaan verder uit elkaar liggen, waardoor er meer speling komt tussen de tenen. De tenen gaan willekeurig groeien, en bezorgen veel last. Als een grote teen wat extra ruimte krijgt, gaat deze zich dikwijls eerst naar buiten keren en dan weer naar binnen, met een grote bult aan de binnenzijde (mediaal) van de voet. Het speelt zich natuurlijk allemaal af in het gewricht, maar eerst is het vooral zichtbaar door de richting waar de grote teen naar wijst. Plots wijst de teen niet meer naar voren maar naar de andere tenen van dezelfde voet!!! Hoog tijd om in te grijpen dan!
Een teenspreider is in dit geval zeker niet overbodig en kan in eerste instantie gebruikt worden. Je kan met een siliconen hulpstukje geen kwaad doen, in tegendeel, het gaat ervoor zorgen dat je evenwicht weer in balans geraakt. Je loopt terug hoe het zou moeten zijn omdat je geen pijn meer hebt aan een bepaalde voet en daardoor veel meer de andere voet gaat belasten (en daardoor ook de rest van het lichaam).

Pijn aan de voeten door hallux valgus, hielspoor, doorgezakte voeten ... 

Omdat er zoveel verschillende soorten van problemen kunnen ontstaan aan de voeten, is het ook belangrijk dat u het juiste hulpmiddel gebruikt om u weer te doen genezen. Klachten van de voeten kunnen een gevolg hebben op het gehele lichaam en u daarom ook volledig uit balans krijgen, waardoor er dan weer klachten elders ontstaan.

De juiste inlegzolen, teenspreider of teenbeschermer, zal u al gauw afhelpen van pijnlijke voetzolen, tintelende voeten of gewoon een ondefinieerbare pijn aan de onderkant van de voet.

Doordat u minder of zelfs helemaal geen pijnlijke benen meer hebt, zal u veel mobieler zijn en daardoor gaan andere klachten ook verminderen zoals bijvoorbeeld koude voeten doordat de bloedcirculatie gestimuleerd wordt.

Klachten zoals bijvoorbeeld pijnlijke tenen, hielspoor, artrose, ontstoken achillespees, slijmbeursontsteking, hallux valgus, e.d. moeten uiteraard grondig aangepakt worden zodat u weer helemaal vrij bent om te kunnen bewegen. In sommige gevallen wanneer de klachten niet verbeteren, dient u een arts te raadplegen.

U behandelend arts zal u in vele gevallen ook een teen- of voetbescherming (orthese) aanbevelen.

Maar ook mensen met artrose, fibromyalgie of vergroeide tenen zullen met een zachte polymergel de tenen en voeten kunnen beschermen waardoor deze kunnen genezen of waardoor de druk verlegd wordt en de pijn al snel zal verdwijnen.

Een orthese in combinatie met medicatie, oefeningen en/of een zalf, zal uw ontsteking of pijn in de benen snel verdwijnen.

Conclusie

Een hallux Valgus is een vergroeiing van het gewricht waarbij de grote teen naar buiten toe wijst (lateraal), maar het middenvoetsbeentje van de grote teen wijst naar binnen (mediaal).

Naast erfelijkheid, is het ook mogelijk dat een hallux valgus veroorzaakt wordt door het dragen van hoge hakken of schoenen met smalle punten.

In eerste instantie kan een siliconen teenspreider of een siliconen beschermer ingrijpen, maar in een verdere fase kunnen nachtapparaten een oplossing bieden.

Steunzolen zijn zeker ook aan te raden en zullen je voeten ten allen tijden een grote dienst bewijzen.

Terug naar boven