De 10 beste tips voor een douchestoel

De 10 beste tips voor een douchestoel

Voordat je een douchestoel of een badzitje gaat kopen, kan je best eerst even dit artikel lezen. Dan kan je pas echt een veilig en weloverwogen besluit nemen.

Een douchestoel of badzitje aanschaffen

  1. Met wat voor soort douchezitje bent u het beste geholpen?

De modellen gaan van een klein opklapbaar zitje om aan de muur te bevestigen tot douchestoelen die uitgevoerd zijn met een rugleuning en solide armsteunen. Bent u gered met zo'n praktisch opklapbaar douchezitje om aan de muur te monteren? Of gaat uw voorkeur toch uit naar een verrijdbare douchestoel die u extra stabiliteit geeft in uw inloopdouche? Daarnaast hebben wij ook nog diverse badplanken en badzitjes in ons assortiment opgenomen.

 

  1. Hebt u genoeg ruimte om het hulpmiddel van uw keuze te plaatsen?

Vaak is een doucheruimte beperkt en daarom is het niet mogelijk om ieder gewenst model douchestoel te plaatsen. Ook kan het nodig zijn dat het douchekrukje bijvoorbeeld in uw bad geplaatst moet worden. Het is uiteraard wel de bedoeling dat u nog genoeg bewegingsruimte overhoudt als u onder de douche gaat. Dan is er nog de vraag of het hulpmiddel verplaatsbaar moet zijn omdat er ook ander personen, die het hulpmiddel niet nodig hebben, van de douche gebruik maken. Om ruimte te besparen kan u altijd kiezen voor een opvouwbare douchekruk of een opklapbare zitje voor aan de muur. Beschikt u over een ruime inloopdouche dan kunt u kiezen voor een verrijdbare douchestoel die bovendien als toiletstoel te gebruiken is.

 

  1. Is uw badkamermuur wel geschikt voor montage van een zitje?

Als u kiest voor een opklapbaar douchezitje dat aan de wand gemonteerd dient te worden, moet u eerst nagaan of de bewuste muur wel voldoende stevigheid heeft. Het beste kan u hierover advies aan een vakman vragen. Opklapbare douchezitjes zijn bovendien ook verkrijgbaar met een extra ondersteunend pootje dat mee opklapt als u het hulpmiddel niet in gebruik heeft. Tevens zijn er zitjes te koop die uit-gevoerd zijn met een antislip zitoppervlak, met een zachte zitting of een zitting vervaardigd uit kunststof. Let er dan wel op dat het een degelijke kunststof is van een betrouwbare kwaliteit.

 

  1. Blijft u tijdens het douchen het liefst de hele tijd zitten of wilt u ook kunnen opstaan?

Er zijn douchezitjes waarmee u op een gemakkelijk manier het gehele lichaam kunt wassen. Deze handige hulpmiddelen hebben een zitoppervlak met een opening. Er zijn uiteraard ook zitjes met een volledig gesloten zitting te verkrijgen.

 

  1. Neem een douchekruk met antislip pootjes of zorg voor een antislip ondergrond in uw bad of douche.

Hebt u een opklapbaar zitje zonder pootje, dan is het aan te raden om de vloer van uw bad of douche te voorzien van strips die de kans op uitglijden aanzienlijk verminderen. Wilt u liever niet iets op uw douchevloer vastplakken, dan biedt een goede antislipmat uitkomst. Zijn er geen andere gebruikers voor wie de douchekruk "een sta in de weg is" en kunt u de kruk permanent laten staan, kies dan voor een model met extra veilige zuignappen.

 

  1. Let op de juiste hoogte van de zitting.

Daarmee wordt de veiligheid tijdens het douchen gewaarborgd. Een in hoogte verstelbaar douchekrukje is daarom heel handig. Wij bieden uitsluitend douchekrukken aan die in hoogte verstelbaar zijn. Alle pootjes zijn individueel te verstellen zodat de poten aan de achterkant iets hoger kunnen worden ingesteld om het opstaan eenvoudiger te maken. Voor een zitje dat aan de wand bevestigd wordt, moet natuurlijk uitgemeten worden op welke hoogte de zitting precies geplaatst moet worden.

 

  1. Een douchezitje waarop u goed kan bewegen.

Het kan lastig zijn om op een douchezitje een draaiende beweging te maken. Sommige mensen ervaren dit zelfs als pijnlijk omdat ze een beetje aan de zitting van de douchekruk vast blijven plakken. Speciaal hiervoor zijn er douchekrukjes met een draaiend zitoppervlak. Zo kunt u zich op een veilige en pijnloze manier in de gewenste houding draaien.

 

  1. Wat is het meest geschikte materiaal voor uw douche-hulp?

Wilt u een douchestoel kopen die eenvoudig verplaatst kan worden, dan adviseren wij om voor een zo licht mogelijk materiaal te kiezen. Kan het zitje in de douche blijven staan dan is een stevige douchestoel van een goede kwaliteit RVS de beste optie voor u. Bij ons hebt u de mogelijkheid om te kiezen voor roestvrijstalen (RVS) douchezitjes, of voor douchestoelen die gemaakt zijn van aluminium. RVS is een sterker, harder, zwaarder en duurder materiaal dan het lichte aluminium.

 

  1. Wilt u ontspannen in een stoel zitten, of juist zoveel mogelijk staan?

Bij het opstaan en gaan zitten hebt u stevige armsteunen nodig die uw veiligheid en zelfstandigheid kunnen garanderen. Een douchestoel zonder armleuningen geeft u juist weer extra bewegingsvrijheid. Een douchekruk is eigenlijk alleen een hulpje om uw voeten beter te kunnen bereiken. Een douchezitje met een rugleuning geeft u net dat beetje meer ondersteuning. In een comfortabele douchestoel met rug- en armleuningen kunt u optimaal relaxen en uitgebreid genieten van uw douche.

 

  1. Wenst u een wat ruimer zitoppervlak vanwege uw gewicht, postuur of gewoon voor extra comfort?

In dat geval adviseren wij u om een keuze te maken uit ons assortiment douchebanken. Deze hulpmiddelen kunnen gebruikt worden als er voldoende ruimte beschikbaar is in uw douchecel. Het zitoppervlak is aanzienlijk breder dan van een standaard douchestoel of douchekruk. Er zijn zelfs douchebanken die voorzien zijn van een uitsparing voor de intieme lichaamsverzorging. Met name als het gaat om het maximale gebruikersgewicht, speelt de kwaliteit van het product een grote rol. Daarom vermelden wij altijd het maximale gewicht waarmee de douchezitjes, douchestoelen en douchekrukken belast kunnen worden.

 

Hoe zit het met het budget?

Een goedkope douchestoel of douchekruk van de bouwmarkt of huishoudshop is vaak niet stevig genoeg en daardoor ook veel minder betrouwbaar. U wilt toch zeker niet het risico lopen dat u tijdens het douchen ten val komt! Dankzij de hoge kwaliteit van onze hulpmiddelen kunt u volop blijven genieten van een heerlijke douche. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Ons volledige productoverzicht kan u hier bekijken. Hebt u nog vragen en wilt u eerst een gedegen advies voordat u een douchestoel gaat kopen? Bel ons dan, want ook in de badkamer blijft uw comfort onze zorg.


Indien u verdere aandachtspunten of adviezen heeft die ons ontgaan zijn, laat gerust een berichtje na in onze blog, of neem vrijblijvend contact met ons op!

 

Veilig en onbezorgd douchen met het juiste hulpmiddel

Hier kan u het volledige productoverzicht terugvinden.

Ann Hogerheyde
www.capablis.be

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden