• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Schouderbrace

Een schouder is een kogelgewricht wat betekent dat het naar alle kanten kan ronddraaien. Dat geeft vele mogelijkheden als het gewricht gezond is, maar ook vele problemen om weer te genezen als het wat minder gezond is.
Merken
Paardenbalsem
Met dit product verdwijnen je kwaaltjes als sneeuw voor de zon. Schouderklachten, rugpijn of stijve ...
€--,--
- +
Schouderbrace - OmoTrain S
De actieve schouderbrace OmoTrain S ontlast en stabiliseert het schoudergewricht tijdens het bewegen...
€--,--
- +
Hemi CVA Sling
Hemi CVA armsling voor immobilisatie van de arm. Voorzien van voorarm en handondersteuning en gewatt...
€--,--
- +
Hemi Harris arm sling
Volledig ondersteunende arm sling. Door de specifieke opbouw wordt het gewicht van de arm verdeeld ...
€--,--
- +
Standaard Hemi Harris sling
Wanneer de schouder, arm of elleboog moet rusten, kan dit gebeuren in een "armsling". Deze armsling ...
€--,--
- +
OmoTrain actieve schouderbrace voor stabilisering en positionering van het schoudergewricht
De actieve bandage OmoTrain stabiliseert en ondersteunt het schoudergewricht tijdens het bewegen. Me...
€--,--
- +
Schouderbrace Neo G
Een schouder kan naar alle kanten draaien vanwege een kogelgewricht. Als er een aandoening aan de sc...
€--,--
- +

Schouderbrace

SCHOUDERBRACE (FROZEN SHOLDER)

Ook een arm kan voor veel ellende zorgen , denk maar aan bijvoorbeeld een tenniselleboog of golfarm.

We gebruiken onze armen en schouders heel erg veel! Ook als we stilzitten en we onze benen laten uitrusten, dan nog moeten onze armen en schouders soms flink wat werk leveren. Daarom is het belangrijk dat we even stilstaan bij de mogelijke klachten en vooral de oplossing voor deze klachten voor zowel armen als schouders.

Waarom de ontsteking ontlasten?

Een schouderbrace kan soms veel steun geven aan de patiënt, of een mitella (armsteun/verband) lijkt opeens soms het beste medicijn. In beide gevallen verplicht je het gewricht te rusten en beperk je de bewegingsvrijheid, wat heel vaak tot een ontspanning leidt. Deze ontspanning, of ontlastingen zorgt dan weer voor het genezingsproces. Ontstekingen bv gaan veel gemakkelijker genezen als je het gewricht stilhoudt en ontspant. (voor een bepaalde periode, na een tijdje is juist beweging weer het beste medicijn).

Maar algemeen kunnen we stellen dat in vele gevallen gewoon wat rust voor een gewricht een grote stap is in het genezingsproces.
We zijn allemaal zo druk bezig, nemen niet voldoende de tijd om uit te rusten en te ontspannen en dat zet zich vaak op onze gewrichten.

Wat doet stress?

Een frozen shoulder, nekklachten, rugpijn, het zijn allemaal problemen die dikwijls voortkomen uit stress, spanning en een verkeerde houding (achter de computer, op een niet ergonomische stoel, op de verkeerde hoogte, ...), maar een tenniselleboog, golfarm of een carpeltunnel, zijn dan weer dikwijls te wijten aan een overbelasting door repetitieve handelingen.

Het is moeilijk om ze af te leren, daarom zijn er verbanden, ortheses, braces ... allerlei mogelijke hulpmiddelen om je te laten ontspannen en je bewegingsvrijheid rond de ontsteking te beperken. Dit allemaal om je uiteindelijk (definitief) van je pijn af te helpen.

VOOR MEER INFORMATIE OVER BRACEN, VERWIJZEN WIJ JE GRAAG DOOR NAAR ONZE PAGINA: ALGEMENE INFORMATIE OVER BRACEN

 

Nog vragen bij dit product? Geen probleem we helpen je graag verder. Stuur ons een e-mail bericht en we komen zo snel als mogelijk bij je terug met een antwoord op je vraag. Je kan ons ook steeds bellen met één van onze specialisten op volgend telefoonnummer +32 (0)2 793 02 46