• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bekkenbrace - Bekkeninstabiliteit

Bekkenpijn die uitstraalt tot in de benen maar vertrekt vanuit het bekken, heupen die niet (meer) goed functioneren, bekkeninstabiliteit tijdens de zwangerschap ... eventjes tijd voor een bekkenbrace?
Merken
Rugband Lage rugpijn
Een klein bandje dat wonderen doet om je lage rugpijn en bekkeninstabiliteit te verhelpen en is bove...
€--,--
- +
Hielverhoger Visco Balance
Bij een beenlengteverschil is het van zeer groot belang dat dit gecompenseerd wordt. Het siliconen p...
€--,--
- +
Sacroloc® bekkenbrace bij bekkeninstabiliteit
De Sacroloc® bekkenbrace zorg voor een effectieve ondersteuning van het bekken bij algemene indicat...
€--,--
- +

Bekkenbrace - Bekkeninstabiliteit

BEKKENPIJN EN BEKKENINSTABILITEIT

SYNONIEM

  • Symfysiolyse  

KLACHTEN RONDOM HET BEKKEN

Bekkenpijn kan uiteraard uit allerlei problemen bestaan, maar een veelvoorkomende oorzaak van klachten is een irritatie aan de SI-gewrichten. Deze gewrichten bevinden zich ter hoogte van de twee kuiltjes in de rug boven de billen. 
De SI-gewrichten zijn eigenlijk de overgang van de heupbeenderen naar het heiligbeen.
Rondom deze gewrichten bevinden zich spieren en banden, maar wanneer deze geïrriteerd raken door bijvoorbeeld een verkeerde beweging kan dit voor pijnlijke klachten zorgen. 

Bekkeninstabiliteit komt ook regelmatig voor, maar dit is eerder bekkenpijn bij zwangere vrouwen (of na de zwangerschap).

HEEL BELANGRIJK BIJ BEKKENPIJN!

Ga na of je een beenlengteverschil hebt. Als dit het geval is, moet het bekken en de rug veel van dit verschil opvangen en dat kan soms tot erg pijnlijke gevolgen leiden.

Dit probleem kan je opvangen door een hieltje in je schoen te leggen.Let wel, de helft tot 3/4 van het beenengteverschil moet opgevangen worden door het hieltje. De rest wordt gecompenseerd door het lichaam. 
Stel dus, je linker been is 1 cm korter dan je rechter been. Dan is het voldoende om een hieltje van 0,5 cm tot 0,75 cm in je linker schoen te leggen. 
Een hielverhoger kan bekkenpijn effectief te lijf te gaan.

BEKKENINSTABILITEIT

Bij zwangere vrouwen gaat het lichaam zich langzaamaan voorbereiden op de komst van een kindje. Er vindt op dat moment een ware metamorfose plaats in het lichaam van de (toekomstige) moeder. Tijdens de lichamelijke voorbereidingen op de effectieve geboorte van het kindje, produceert het lichaam van de toekomstige moeder bepaalde zwangerschapshormonen waardoor er allerlei veranderingen ontstaan. De aderwanden worden soepeler omdat er meer bloed moet kunnen doorstromen, daarom dat veel zwangere vrouwen tijdens de zwangerschap steunkousen dragen.
Maar daarnaast begint ook het bekken een beetje te kantelen zodat de doorgang voor de baby kan gemaakt worden. Dit kantelen kan voor sommigen heel gemakkelijk verlopen, maar het is in bepaalde gevallen ook pijnlijk. (bovendien is ook elke zwangerschap verschillend)
Een ondersteuning van het bekken is dan zeker aan te raden en zal de toekomstige moeder van veel leed en last ontzien.

BEKKENPIJN

We kunnen een onderscheid maken  in verschillende vormen van bekkenklachten:

  • Bekkeninstabiliteit
  • Pijn aan bil- of heupspieren
  • SI-gewrichtspijn (pijn rondom de kuiltjes boven je billen)
  • Bekken-disfunctie (-gedeeltelijke-blokkage) 

 

VOOR MEER INFORMATIE OVER BRACEN, VERWIJZEN WIJ JE GRAAG DOOR NAAR ONZE PAGINA: ALGEMENE INFORMATIE OVER BRACEN

 

Nog vragen bij dit product? Geen probleem we helpen je graag verder. Stuur ons een e-mail bericht en we komen zo snel als mogelijk bij je terug met een antwoord op je vraag. Je kan ons ook steeds bellen met één van onze specialisten op volgend telefoonnummer +32 (0)2 793 02 46

Terug naar boven