• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bedhek en bedsteun

5 belangrijke redenen waarom u een bedhek zou aankopen. Wacht niet tot het te laat is, zorg voor extra veiligheid!
Merken
Bedsteun - Bedhekken Enkel
Deze stevige beugel biedt een ondersteuning bij het in en uit bed gaan. Het is specifiek ontworpen v...
€--,--
- +
Bedsteun enkel Easyleaver
Deze zeer betrouwbare bedsteun is een hele handige hulp om in en uit bed te stappen. Het wordt voor ...
€--,--
- +
Bedsteun dubbel Easyrail
Deze bedsteun maakt het gemakkelijk om zowel in bed te stappen als er weer gemakkelijk uit te gerake...
€--,--
- +
Bedsteun enkel Easyrail
Deze handige bedgreep maakt het u veel gemakkelijker om zowel in als uit bed te stappen . Het is e...
€--,--
- +
Bedhek Verstelbaar
Dit erg gemakkelijke bedhek kan dienen om gemakkelijk in en uit bed te stappen, maar ook om niet uit...
€--,-- €--,--
- +

Bedhek en bedsteun

Waarom een bedhek/bedsteun aankopen, wat is dat eigenlijk en vooral wat heeft het te bieden?

We noemen het een bedhek, bedsteun, bedbeugel of bedrail? Er bestaan zoveel woorden voor, maar eigenlijk gaat het allemaal over hetzelfde gemakkelijke en veilige hulpmiddel voor bij het slapen gaan en weer opstaan. 

Dit is een hekje dat men ter beveiliging gebruikt. Het wordt bevestigd gedeeltelijk of volledig onder het matras tot aan de andere kant van het bed waar dan eventueel weer een bedhek kan geplaats worden. Dit is handig voor losstaande bedden. Een bed dat tegen de muur staat heeft maar aan één kant een bedbeugel nodig ter valpreventie.

Er bestaan uittrekbare modellen, er zijn houvasten met poten tot op de grond, ook vervaardigd men de bedsteunen uit verschillende materialen, maar welke bedsteun u ook verkiest, allemaal hebben ze hele belangrijke functies

5 belangrijke voordelen van een bedhek

1. Zelfstandigheid

Een stevige houvast zorgt ervoor dat de gebruiker zelfstandig in en uit bed kan stappen.  
Dat betekent dus ook dat de gebruiker zelf beslist wanneer hij of zij gaat slapen. 
Deze zelfstandigheid en vrijheid is van een onbetaalbaar groot belang voor de gebruiker. Ook als de gebruiker s ’nachts moet opstaan om bijvoorbeeld naar toilet te gaan, hoeft niemand anders zich hierover te bekommeren. Bij het weer opstaan na een hele nacht, kan het gebeuren dat mensen hierdoor (een beetje) stijf zijn geworden en een extra steun zorgt er dan voor dat men toch zelf op eigen kracht uit bed kan stappen. 
Eveneens bij het ’s ochtends terug opstaan, moet de gebruiker niet wachten tot iemand hem/haar mee uit bed kan helpen. Een bedsteun geeft veel meer dan je zou denken.

Sommige bedhekken zijn specifiek ontworpen om grote krachten te kunnen dragen en hebben extra fixeer banden die rond het volledige matras worden getrokken. Het is van crusiaal belang dat u naar het gebruikersgewicht kijkt alvorens een bedrail aan te kopen.

2. Valpreventie

Een bedhekken garandeert je dat je niet uit bed zal vallen, want dit moet ten allen tijden vermeden worden! 
Een veilige valpreventie is dus zeker niet overbodig.

Men zou eenmaal op de grond misschien niet meer recht geraken en erger nog, men zou zich tijdens een val ernstig kunnen verwonden! Een stevige en veilige bedbeugel is aan te raden en geeft een gerust gevoel, zowel voor de gebruiker ervan als voor de mensen in de nabije omgeving.
Een woelige slaper mag het dus met een bedhekken ook steeds op beide oren doen!

We herhalen nogmaals dat het steeds erg belangrijk is om het gewicht van de gebruiker na te gaan alvorens een bedsteun aan te schaffen zodat deze het gewicht van de gebruiker kan dragen.

3. Evenwichtsstoornis

Een bedbeugel biedt niet enkel een veilige hulp bij het in of uit bed stappen, maar ook is het een gemakkelijke houvast om het evenwicht wat extra te ondersteunen. 
Het gebeurt dat mensen bij het zich omkleden evenwichtsstoornissen hebben. Een goeie en betrouwbare houvast zal in dit geval goed van pas komen!

Wanneer de bloedsuikerspiegel van iemand gaat schommelen, word je opeens duizelig, ook dan zal een bedhekken een zeer snelle en veilige houvast om steun te bieden.

4. Ontspannen wakker worden

Eenmaal in bed, geeft een handvat aan bed ook een handige en extra steun om jezelf in een gemakkelijke houding te leggen. 
Vaak is het moeilijk om te draaien in bed, maar een stevige rail aan de buitenkant van het bed, biedt het nodige comfort en steun om op een eenvoudigere manier een goede positie te vinden om uiteindelijk uitgerust en ontspannen aan een volgende dag te beginnen.
Soms blijft je een hele nacht in eenzelfde houding liggen, waardoor er in de ochtend stijfheid zal optreden. Met een goede houvast aan de rand van je bed, kan je zelf van positie veranderen om die stijfheid tegen te gaan en weer verder ontspannen te kunnen slapen.

5. Geef vermoeidheid geen kans!

Wanneer je niet uitgeslapen bent omdat je niet goed hebt geslapen zal de rest van de dag ook niet verlopen.
Een altijd moe gevoel heeft misschien te maken met een onrustige nachtrust.
Misschien is de oplossing veel dichterbij dan je denkt … 

Vanzelfsprekend kunnen nog veel meer oorzaken een gevolg hebben van vermoeidheid. Maar kleine beetjes kunnen wel helpen tot een mooi resultaat. 

6. Netheid en orde (is niet voor alle modellen mogelijk)

Mensen die graag wat televisie in bed kijken zullen het probleem wel kennen dat de afstandsbediening verloren gaat tussen alle dekens en kussens. Deze terugvinden kan soms een hele zoektocht opleveren. Of de afstandsbediening van op de grond, is hopelijk niet kapot, maar hoe ga je hem oprapen zonder zelf te vallen?
Sommige modellen van afstandsbediening kan je aan een bedhekken vasthangen of met een magneet bevestigen (zoals bij de bedden van het ziekenhuis). Maar er zijn modellen van bedhekken waaraan een zakje kan bevestigd worden. Dit zakje kan dienen om die afstandsbediening in op te bergen en steeds weer gemakkelijk terug te kunnen vinden.
Ook na het lezen van bijvoorbeeld een boek, kan dit boek gemakkelijk in het zakje worden gestoken.
Nog een extra puntje van veiligheid!

Wacht niet tot het te laat is, denk aan de veiligheid en het comfort dat een bedhek te bieden heeft.