• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Elleboogkrukken

Met elleboogkrukken lopen is op zich al vervelend. Daarom is het belangrijk dat deze zo licht mogelijk worden gemaakt en ook zo comfortabel mogelijk. Het is tevens van uitermate groot belang dat ze aanpasbaar zijn in de hoogte zowel onderaan bij de voet,
Merken
Elleboogkruk Progress
Deze elleboogkrukken zijn een lichtgewicht (520 gr), van een mooi maar vooral comfortabel design en ...
€15,95
- +

Elleboogkrukken

Om zo weinig mogelijk last te ondervinden van het gebruik van elleboogkrukken, werden onze krukken allemaal lichtgewichten. Hun design is zo ontworpen om een optimaal comfort aan te bieden.
Uiteraard moeten ze ook stevig genoeg zijn om de patiënten hun volledige gewicht te kunnen dragen.

Elleboogkrukken worden gebruikt wanneer iemand (tijdelijk) niet op een been of voet mag staan, maar eveneens wanneer er geen druk mag komen op een heup, na een heupoperatie bijvoorbeeld. Bij een operatie van een knieprothese zal de dokter ook rust voorschrijven en die kan enkel gegarandeerd worden als je gebruik maakt van elleboogkrukken (om naar toilet te gaan bv).
Pijnlijke voeten door hielspoor of een achillespeesontsteking kunnen genezen wanneer deze ontstekingen ontlast worden. Er niet op staan dus … Tijdelijk met elleboogkrukken lopen is dan aangewezen.

De hoogte van de krukken is van het grootste belang om ze optimale te kunnen gebruiken. Daarom moeten de krukken altijd in hoogte kunnen aangepast worden bij voorkeur zowel onderaan, als bovenaan bij het handvat.

Wanneer de revalidatie wat langer duurt en dus de patiënt de elleboogkrukken ook wat langer moet gebruiken, is het uitermate belangrijk dat de krukken een comfortabele steun bieden.
Zeker naar het einde toe van de revalidatie, wanneer de patiënt gevraagd wordt meer te bewegen, mogen de krukken geen belemmering zijn.