• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Helping Hand grijpers

Helping Hand grijpers

De Helping Hand is de grijper waar iedereen wel eens moet naar “grijpen”

  • Van waar komt de Helping Hand?

Helping Hand is een begrip als we over grijpers spreken. Het van origine Engelse bedrijf is sinds decennia actief in de productie van hulpmiddelen, maar het begon allemaal met de grijphulp Classic, welke ondertussen een echte klassieker geworden is. Ze waren een van de eersten die zicht op grijpers toegespitst hebben en met succes. Vandaag zijn er verschillende varianten verkrijgbaar dus voor elke toepassing is er een oplossing. Het zijn de meest verkochte grijpers ter wereld.

 

  • Wat is een grijper?

Een grijper is een handig hulpmiddel dat gebruikt wordt door mensen die (tijdelijk) beperkingen hebben in hun beweging.

Deze mensen hebben moeite met het zich bukken om iets op te rapen (Het is pas wanneer je je niet meer kan buigen of hurken om iets op te rapen dat je merkt hoe dikwijls je iets laat vallen).

Een verlenging van je arm is in zulke gevallen geen overbodige luxe. Een grijper of grijpstok is als het ware een verlengstuk van jezelf. Veel opdrachten worden er een stuk eenvoudiger door en vergemakkelijken de dagelijkse activiteiten in en rondom het huis. Deze grijpers zijn als het ware de verlenging van je arm en hand. Onmisbaar en ideaal voor mensen die moeite hebben om (zelfs) kleine en fijne voorwerpen van de grond op te rapen. Praktisch gebruiken ook veel mensen de grijper als aankleedhulp. De aantrekken van kousen wordt een stuk eenvoudiger met het handige haakje bovenop de grijper. 

 

  • Wat voor soorten van grijpers bestaan er?

Het moet een simpel hulpmiddel zijn, eenvoudig te bedienen, een lichtgewicht, misschien met een magneet om nog gemakkelijker (sleutels of andere ijzeren voorwerpen) dingen op te rapen of met een haakje dat als aantrekhulp kan dienen, met een zachte rubberen grip om de kleinste dingen op te rapen (tot kleine speldenkopjes), speciale handvatten voor mensen met minder krachtige handen, eventueel met vergrendelingsknop, er zijn grijpers die opvouwbaar en dus heel gemakkelijk mee te nemen zijn… 

Een grijper moet een echte verlenging van de arm zijn, bijna op maat gemaakt! Je kan je eigen grijper samenstellen op keuzegids-grijpers.

 

  • Voor wie zijn grijpers bedoeld?

Na een heupoperatie, bv bij het inplanten van heupprothese, is het noodzakelijk dat de patiënt gedurende een wat langere tijd de beweging in van de heup beperkt. Zij zullen de Helping Hand veelvuldig kunnen gebruiken.

Maar ook mensen met spit, of een lumbago zoals het door de artsen ook wordt genoemd, waardoor de patiënt zich niet meer voorover kan buigen, zullen een grijper (Helping Hand) nodig hebben. Hetzelfde geldt voor andere rugklachten zoals lage rugpijn, een hernia of een verschot. Soms kan iemand iets niet meer oprapen vanwege overgewicht, of kniepijn, na een operatie aan de knieën, meniscusknie of knieprothese bijvoorbeeld, of pijnlijke benen waarbij tijdens de revalidatie het kniegewricht niet volledig geplooid mag zijn. Alweer moeilijk om iets van de grond op te rapen.

Uiteraard iets grijpen dat bijvoorbeeld buiten het bereik bovenop een kast ligt, zeker voor kleinere mensen, kan ook gemakkelijker zijn door de Helping Hand hiervoor te gebruiken. De hangreep simpelweg even inknijpen en de grijper klemt zich rond het gewenste voorwerp. Er zijn ook grijpers met een “slot”. Bij deze grijpers wordt het voorwerp vastgeklemd zonder dat je de handgreep hiervoor dient vast te houden. Dit is handig voor mensen met een beperkte kracht in de handen. Patiënten met artrose, fibromyalgie of andere aandoeningen waarbij beweging om iets op te rapen moeilijk of zelfs onmogelijk wordt, of waarbij een krachtige grip niet kan, is een vergrendelingsknop een zeer gemakkelijk extra hulpmiddel om deze mensen ook in hun zelfstandigheid en waardigheid te houden.

Bepaalde modellen zijn voorzien van een magneet om metalen voorwerpen te kunnen oprapen. Andere modellen hebben een haakje dat gebruikt kan worden als aantrekhulp (sokken op- of uittrekken, slips ophoog trekken, …) en bepaalde modellen van de Helping Hand hebben een rubberen grijper die zelfs kleine kopspeldjes kunnen oprapen.

Bij de rubriek keuzegids-grijpers kan je de mogelijkheden en de combinaties bekijken en bestellen.

 

  • Waarom een grijper aanschaffen (of cadeau doen)?

Het maakt het leven gewoonweg een stuk gemakkelijker. Mensen die iets niet kunnen oprapen en het steeds aan iemand van bijvoorbeeld de thuiszorg of familie moeten vragen, zullen hun zelfstandigheid meer en meer zien achteruitgaan, waardoor ook de eigenwaarde wel eens een deuk kan krijgen.

Voor mobiele mensen lijkt het zo evident om iets dat gevallen is op te rapen, maar voor minder mobiele mensen is het een hele opgave. De Helping Hand geeft hen de vrijheid en de mogelijkheid om zelf dingen te doen zoals zich aankleden (sokken en slip zelf optrekken), de gevallen afstandsbediening zonder gevaar zelf oprapen (niet moeten wachten tot er iemand komt om het voor hen te doen, of erger nog de gevallen afstandsbediening zelf oprapen en erdoor zelf vallen of niet meer recht geraken).

Dit gemakkelijke hulpmiddel kan het leven van de gebruiker drastisch in de positieve zin veranderen!

Een op maat gemaakt verlengstuk van je lichaam.

Een topproduct van topkwaliteit aan een lage prijs.

Een met de grootste zorg ontworpen product voor optimaal gebruiksgemak.

 

Bekijk hier de mogelijkheden.