• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Badkamer & Toilet & Douche

Badkamer & Toilet & Douche

Het gevaar ligt op de loer...

In een huis gebeuren de meeste ongelukken in de keuken (de tuin niet mee gerekend), maar dat zijn eerder kleine ongelukjes zoals in je vinger snijden, je verbranden en dat soort zaken. De ergste ongevallen die thuis voorkomen, gebeuren in de badkamer.

Mensen glijden uit, breken een heup, stoten hun hoofd ergens tegen, de gevolgen zijn soms niet te overzien.
Vaak steunen ouderen op alles wat ze in hun directe buurt kunnen vinden zoals een lavabo, kranen , deurklinken enz. Het spreek voor zich dat dit geen ideale situatie is. 
Wanneer daarenboven ook de ondergrond in een badkamer nat en glad kan zijn, verhoogt het risico op vallen en uitglijden gevaarlijk veel.

Voorkomen is veel beter dan genezen

Daarom is het zeer aan te raden je badkamer zo veilig mogelijk te maken. Dit kan door simpele aanpassingen zoals antislip strips in de douche of bad kleven, maar het kan ook door op strategische plaatsen leuningen te hangen, of handvatten om gemakkelijk in bad te stappen, of douchestoeltjes om bij een evenwichtsstoornis toch veilig te zitten.

Een veilige badkamer zonder drastisch ingrijpen

Een slim geplaatste wandbeugel kan de kans op vallen drastisch verminderen.
Deze aanpassingen moeten niet altijd definitief zijn. Mensen die een huis of appartement huren, kunnen niet zomaar in de muren gaan boren om er een veilige muurleuning te hangen.  Een stevige en betrouwbare muursteun met zuignappen kan perfect! Je kan helemaal vertrouwen op de zuignappen welke allemaal individueel een indicator hebben die aangeeft wanneer de zuignap minder vat heeft op de ondergrond en terug opnieuw moet worden aangespannen. Het maakt het leven zoveel gemakkelijker!
Maar veel belangrijker nog! Het maakt het leven uitermate minder gevaarlijk!

Een keuze die zeker overwogen kan worden! ... maar best niet wanneer je al eens gevallen bent ...